BIK – 21. travnja – 21. svibnja

Kažemo li da ima rogove, a nije ovan niti jarac, u zodijaku nam preostaje još jedino ništa manje tvrdoglav bik. I dok su prva dva fokusirana na natjecanja, što u karijeri, što na svim poljima, ovo rogato stvorenje najljeniji je tip od svih. I ne, nije to zato što bik ne voli ili ne želi znati svoje mjesto i biti prvi, nego zato jer je u stanju to prepustiti nekom drugom dok se on polako odaje hedonizmu i zemaljskim užitcima.
Baš iz tog razloga figura mu je nešto korpulentnija nego kod ostalih znakova, a nije rijedak slučaj i da su najveće bitke koje vodi one s vlastitom kilažom. No, baš zbog te potrebe da uživa u hrani, piću pa i ženama bik je dobar prijatelj koji će oko vlastitog stola često okupiti veće društvo čije će zabavljanje trajati dugo u noć. Kada sve konačno završi, esteta kakav jest, nastojat će domu vratiti onaj toliko željeni red i toplinu koja kuću ili stan razlikuje od riječi dom. Bik ovu razliku vrlo dobro zna, a zna i na koji način će to postići.
Osim što je dobar prijatelj, najčešće za cijeli život, bik je takav i partner, a hedonizam igra važnu ulogu i u ljubavnom odnosu pa osim što ćete kuhati i skupa papati, maženju i seksualnim igricama s ovim znakom kao da nikada neće biti kraja. Potomstvo se biku podrazumijeva, a s obzirom da mu je sigurnost izrazito važna i uvijek voli znati na čemu je, nastojat će mu kroz život osigurati dovoljno sredstava za eventualne crne dane. Jer iako bik voli užitke ima i određenu dozu samo kontrole i granicu preko koje jednostavno neće ići kako se ne bi doveo u opasnost da zbog vlastite neimaštine tim toliko željenim užicima, bez kojih mu je život nezamisliv, jednostavno ne dođe kraj.
via: http://astrotarot.eu/horoskop.php?sign=taurus