Kako namjestiti dnevni boravak

Kako namjestiti dnevni boravak

Kako namjestiti dnevni boravak, neka bude praktično, udobno, estetski dopadljivo i neka su vam svi elementi dostupni

Dnevni boravak svojim ozračjem, izgledom i rasporedom namještaja mora “pozivati” svakoga tko u njega uđe da se opusti, raskomoti i “osjeća kao kod kuće. ” Pretrpani dnevni boravci nikome nisu privlačni i obično su puni prašine, jer u toj zatrpanosti većina elemenata nije dostupna pa je čišćenje namještaja i cijelog prostora vrlo otežano. Kako namjestiti dnevni boravak, bez obzira da li ste pobornici trendova, zaljubljenici u dizajnerske komade, važno je da to “srce” kuće ili stana bude opremljeno praktično, udobno, estetski dopadljivo i prevažno je da svi elementi budu dostupni, da bi održavanje prostora i namještaja bilo što lakše. Možete biti umjetnički otkačeni u uređenju, možete izabrati dizajnera i dobre tvorničke ideje, ali opremanjem ne smijete “ubiti” ili zagušiti prozračnost, protočnost i dostupnost, a ne smijete zatvoriti ni dotok prirodnog dnevnog svjetla i mogućnosti prozračivanja. Kako namjestiti dnevni boravak može ispasti kompliciran zadatak, pogotovo u manjim prostorima, a morate voditi računa i o tome da se namještaj ne naslanja na grijaća tijela.

Kako namjestiti dnevni boravak, prirodno svjetlo, umjetna rasvjeta i grijaći elementi

Naravno da opremanje dnevnog boravka ovisi o njegovoj veličini i položaju u kući ili stanu i vašim financijskim mogućnostima, ali bez obzira hoćete li unajmiti stručnjaka za uređenje interijera ili ćete se namiještanjem najvažnije sobe u svom domu prihvatiti sami, o nekim bitnim elementima tog namještanja morate voditi računa, ako ne želite svaki čas nešto premiještati. Kako namjestiti dnevni boravak, napravite grubu skicu rasporeda dok je soba još prazna, jer ako nekim masivnim komadom zapriječite pristup prozoru koji onda nikada nećete moći otvoriti, prozor gubi svoju osnovnu funkciju. Još je gore ako pred prozor postavite neki previsoki komad namještaja i sami sebi oduzmete dnevno svjetlo. UMjetnu rasvjetu, posve jasno, trebate noću, ali u tom slučaju bi vam mogla trebati cijeli dan. Kako namjestiti dnevni boravak, uz centralno svjetlo ćete trebati možda neku samostojeću lampu kraj kutka za čitanje, ali nemojte okititi cijelu sobu lampama i neka vam i radijatori budu dostupni za redovno čišćenje.

Kako namjestiti dnevni boravak, dizajnerski i prodajni katalozi namještaja su primamljivi

Dizajnerski prodajni katalozi su veoma primamljivi, ali vodite računa da su to ciljano namještene slike da privuku kupce i ako vam plijene pažnju, znači da su sjano napravljeni. Prenesite tu sliku u svoj boravak i uvjerite se da možete postići barem približni ugođaj, ako ne možete, tražite druga rješenja. Kako namjestiti dnevni boravak, ponekada ni najbolji komadi namještaja u vašem prostoru neće ispuniti vaša očekivanja. Ponekada, eklektička mješavina svega i svačega, strateški raspoređena u vašem prostoru koji brižno čistite i održavate, može izgledati kao “malo” umjetničko djelo. Kako namjestiti dnevni boravak, važno pravilo, ako se vi ne osjećate dobro u svom novom boravku, neće ni članovi vaše obitelji, a ni vaši gosti. Lako je pogriješiti, a skupo je ispravljati greške. Uostalom ni dizajnerski komadi koji se vama svide, se možda neće svima sviđati. Ponekada je dovoljno da postojeći namještaj osvježite, uredite i drugačije razmjestite i vaš boravak će prodisati i zabljesnuti u punom sjaju.

Tagovi: