Kako očistiti pećnicu

Kako očistiti pećnicu

Kako očistiti pećnicu uz pomoć sode bikarbone i octa

Svako spremanje slasne janjetine, teletine ili pak kolača nosi sa sobom i neželjnu posljedicu: nikome drago čišćenje pećnice. Postoje razni načini kako očistiti pećnicu ali vrlo malo njih ne podrazumijeva klečanje i uporno ribanje dok pećnica ne bude čista. Kako očistiti pećnicu na najjednostavniji način je pitanje na koje bi svaka domaćica ili domaćin voljeli znati odgovor. Postoji jedan super trik koji uključuje sodu bikarbonu i ocat. Postupak je sljedeći: Tvrdokorne mrlje u pećnici namočite smjesom koja se sastoji od vode, octa i sode bikarbone, a ostatak te smjese stavite u posudu te u pećnicu. Pećnicu potom zagrijte na 100 stupnjeva i ostavite ju tako oko 25 minuta. Kada spomenuto vrijeme protekne, jednostavno prebrišite mrlje spužvom. Ono što ćete potom vidjeti jest sjajna, čista i mirišljava pećnica za koju bi trebali potrošiti četverostruko više vremena da ju dovedete do te razine. Ako ne vjerujete rečenom, isprobajte ovaj trik već danas!

Kako očistiti pećnicu ne koristeći jake kemikalije

Jaka sredstva za čišćenje možda i nisu najbolje rješenje kako očistiti pećnicu jer sve te jake kemikalije sadrže supstance koje mogu biti opasne po vaše zdravlje. U konačnici, pećnica je mjesto u kojem se sprema hrana koju mi potom unosimo u organizam, stoga treba biti krajnje oprezan. Koliko god ispirali pećnicu, kako možemo biti sigurni da smo ju toliko temeljito isprali da spomenutih štetnih tvari više nema. Ako ne želite uopće voditi brigu jeste li štetne tvari isprali, te ako uz to želite i uštediti vrijeme, postoje puno jednostavniji i zdraviji načini ako očistiti pećnicu. Jednostavno, treba vam soda bikarbona i limun. Soda bikarbona se ionako koristi za jela pa ne moramo naglašavati da je bezopasna. Napravite smjesu od sode bikarbona, vode i jednog iscijeđenog limuna te premažite tom smjesom sve mrlje u pećnici. Pustite da odstoji preko noći te ujutro pobrišite. Iznenaditi ćete koliko će pećnica biti čista, te se više nikada nećete pitati kako očistiti pećnicu.

Kako očistiti pećnicu uz pomoć ovih koraka

Zanima vas kako očistiti pećnicu da poprimi onaj sjaj koji je imala kada je prvi put bila kupljena? Prije svega, morate pripremiti alat. Trebat će vam: gumene rukavice, sredstvo ili tekućina za pranje, kuhinjska četka ili nekoliko starijih spužvi, srednstvo za čišćenje pećnice od sode bikarbone, limuna i vode, papirnati ručnici. Naravno, sve to neće biti potrebno ako vaša pećnica ima program samočišćenja pa svakako to najprije provjerite. Ako nema, napravite ovo: stavite rešetke iz pećnice i pladnjeve za pećenje u vaš sudoper. Ostavite ih tamo da se namaču u vrućoj vodi i detrdžentu. Tek kada se dobro namoče ćete probat istrljati tvrdokorne masnoće s nje. Što se tiče same pećnice, ostavite navedenu smjesu kojom ćete premazati sve dijelove pećnice da odstoji nekoliko sati. S njome također možete prebrisati i saklo od pećnice. Nakon što je prošlo nekoliko sati, papirnatim ručnicima prebrišite prljavštinu i vaša pećnica je čista! Kako očistiti pećnicu? Od danas znate odgovor na to pitanje!

Tagovi: