Kako prodati svoje slike

Kako prodati svoje slike

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Najbolji načini kako prodati svoje slike putem Shutterstocka

Bilo da ste profesionalni fotograf ili fotograf amater kojemu je fotografiranje hobi, sigurno vam je u jednom trenutku kroz glavu prošla misao kako prodati svoje slike. U današnje moderno informatičko dobra, postoji niz platformi koji omogućuju da svoj fotografski talent pretvorite u novac. Danas svakako najpoznatija internetska stranica za to je Shutterstock. To je mjesto gdje se ponuda i potražnja fotografija susreću: časopisi, magazini, reklamne agencije i slična poduzeća onamo dolaze pronaći fotografije koje će najbolje zadovoljiti njihove poslovne zahtjeve, a vi kao fotograf nudite svoje fotografije na prodaju. Kako prodati svoje slike prvi puta preko Shutterstocka? Osim fotografskog talenta kojeg zasigurno već posjedujete, potrebno je jednostavno registrirati se na njihovoj stranici. Drugi uvjet je prolazak ispitivanja na kojem ćete morati poslati svoje fotografije kako bi procijenili vašu razinu. Upravo zato, poželjno je da pošaljete svoje najbolje uratke. Svakako bi bilo pametno proučiti najprodavanije slike na Shutterstocku kako biste dobili dojam što se od vas traži. Jednom kada prođete test, prodavanje vaših slika može početi! Imajte također na umu da vam nitko ne brani da istu sliku objavite i na drugim vodećim foto bankama poput Dreamstime ili iStockphoto i povećate svoju mogućnost zarade.

Najbolji način kako prodati svoje slike preko Alamy-a

Jedna od najvećih foto banki je svakako i Alamy, stranica sa preko 160 milijuna fotografija i videozapisa. Ono što je velika prednost Alamy-a jest što nudi plaćanjeogromne naknade od 50 % po prodanoj fotografiji. Također, Alamy će se pohvaliti kako je fotografima diljem svijeta za njihove slike platio 180 milijuna dolara. Ako vas zanima kako prodati svoje slike preko Alamy-a, sve što trebate napraviti je slijedeće: Najprije, morate se registrirati na tzv. Alamy contributor. Za to vam je potrebno svega par minuta. Nakon toga bit ćete upoznati s uvjetima kako pripremiti slike da budu sadržajno i formalno prihvatljive za Alamy. Nakon toga, uploadanje vaših slika već može započeti! Prva slika koju uploada-te morat će proći Quality Control od Alamy-ovog stručnog tima. Nakon što navedenu kontrolu prođete, te nakon što dodate ključne riječi koje najbolje opisuju sliku, slika će biti objavljena na njihovoj stranici. Ako vas zanima kako prodati svoje slike, Alamy platforma možda može biti i najbolje rješenje za to.

Najbolji način kako prodati svoje slike preko iStock-a

Za razliku od Alamy-a koji korisniku tj. fotografu nudi 50 % prodane cijene fotografije, iStock-ov postotak je bitno niži, svega 15 %. Međutim, velika prednost iStock-a je široka potražnja za fotografijama od strane kupaca. Ako vas zanima kako prodati svoje slike preko ove platforme, potrebno je također najprije registrirati na stranicu. Nakon toga morate jamčiti da imate copyright na tim slikama. Preporučljivo je da već imate pripremljen portfolio slika, jer prodavanje na iStocku je ustvari igra brojeva: što više slika objavite, veće su vam šanse da ih prodate. Naravno, kvaliteta slika također igra ulogu. Nakon što se registrirate, također će nadležan tim iz iStock-a provjeriti vašu prijavu, te nakon što dobijete odobrenje, vaša prodaja može početi. Postoje mnoge priče o ljudima koje je zanimalo kako prodati svoje slike, te pronalaskom iStock-a i korištenjem istoga za prodaju svojih fotografija danas zarađuju nadprosječne plaće. Svakako ne treba zaboraviti da ova platforma nije jedina, te da imate pravo oglašavati i prodavati svoje slike i na ostalim stranicama koje služe kao foto baze i time povećati mogućnost uspješne prodaje

Tagovi: