Kako promijeniti lozinku na gmailu

Kako promijeniti lozinku na gmailu

Kako promijeniti lozinku na gmailu i povezanim računima

Google servise koristimo svakodnevno i korisnički račun na google servisu potreban je u mnogim domenama interneta. Kada kreiramo google račun, automatski dobivamo svoju e-mail adresu i sandučić u koji se ulogiramo preko gmaila. Gmail adresa, osim što omogućava pristup sandučiću elektroničke pošte, omogućuje i pristup raznim uslugama kao što su Google trgovina preko koje dolazimo do aplikacija potrebnih na pametnim telefonima pa sve do prijave u razne društvene mreže kao što su Facebook i slični. Mijenjanje lozinke ponekad je nužno iz mnogih razloga, no ne znaju svi kako to napraviti pa se stoga ponekad javlja upit kako promijeniti lozinku na gmailu. Mnogi korisnici, posebice oni starije životne dobi koji nisu odrastali uz računala nisu nužno previše iskusni pri rukovanju s tehnologijom i raznim internet servisima, pa takve generacije najčešće zanima kako promijeniti lozinku na gmailu samostalno, kako bi i sami mogli naučiti to bez potrebe da ovise o drugim ljudima.

Kako promijeniti lozinku na gmailu za bolju sigurnost

Ponekad dođemo do zaključka da je lozinka za gmail prejednostavna i moglo bi je se jednostavno prokužiti ili se možda dogodilo da ste se zaboravili izlogirati iz svog računa na poslu, a ne želite da netko gleda Vaše osobne stvari. U takvim slučajevima javlja se pitanje kako promijeniti lozinku na gmailu kako drugi ne bi imali prilike gledati Vaše osobne stvari. Na upit kako promijeniti lozinku na gmailu, odgovor je da je to lako i to možete napraviti sami uz malo strpljena prateći korake koji prethode promjeni lozinke. Svaki servis i internet stranica koja za pristupanje traži kreiranje korisničkog računa s popratnom lozinkom također nudi i mogućnost promjene lozinke iz kojeg god je razloga to potrebno. Promjena lozinke obično se radi preko računa i postavki istog, a isto vrijedi i za gmail. Gmail je vezan uz google račune, pa će se lozinka mijenjati upravo preko tih računa u nekoliko koraka.

Kako promijeniti lozinku na gmailu upute

Kako promijeniti lozinku na gmailu u nekoliko koraka? Prvi korak svakako je pristup google računu putem https://myaccount.google.com stranice. Kada se nađete na toj stranici, potrebno je pronaći stavku sigurnost, koja opet nudi nekoliko opcija. Nakon što ste pronašli stavku sigurnosti, pogledajte stranicu i potražite opciju zaporka. Kada ste pronašli tu opciju, odaberite istu, tj. kliknite na nju. Prilikom odabira zaporke tražit će Vas unos stare lozinke kako bi se potvrdilo da ste to Vi, bit ćete preusmjereni na novu stranicu koja će ponuditi opciju unošenja nove zaporke. Kada se odlučite za novu zaporku, morat ćete je ponovno upisati kako bi se ista potvrdila. Na taj način promijenili ste svoju zaporku i koristite je prilikom sljedeće prijave na Vaš gmail račun, kao i na sve ostale račune koji su povezani s google servisima. Kako promijeniti lozinku na gmailu jednostavan je posao koji ćete zasigurno brzo savladati kako bi korištenje internet usluga bilo sigurnije.

Tagovi: