Kako se popunjavaju usne

Kako se popunjavaju usne

Kako se popunjavaju usne nekirurški

Što sve trebate znati o povećanju usana? Kako se popunjavaju usne nekirurški? Korekcija usana jedan je od najpopularnijih estetskih zahvata. Uključuje korekciju oblika i veličine usana primjenom filera ili drugim tehnikama. Kao i kod svake estetske intervencije, razlikujemo ih na temelju potreba i ciljeva osobe. Hijaluronski fileri imaju za cilj naglasiti i dati više volumena usnama. Rezultat su povećane i lijepo oblikovane usne. Međutim, ova tehnika može uzrokovati učinak pačjeg kljuna kod ljudi koji su prethodno imali filere. U takvim slučajevima usne su previše naglašene što narušava skladne linije ostatka lica. Stoga postoje posebne tehnike punjenja usana hijaluronskom kiselinom kada se ubrizgava u podnožje usne do vanjskih rubova. Ovo je odlična alternativa, jer su usne lijepo oblikovane, blago podignute, a Amorov luk je izraženiji. U ovoj tehnici fokus je na središnjem dijelu usana, a ne na cijelom volumenu. Tada pacijent dobiva usne bez previše izbočina, gdje gornja i donja linija ostaju prilično jasne. S obzirom na nekirurški postupak kako se popunjavaju usne, mnogi se pitaju postoje li kontraindikacije. Preporuka ovisi o stručnoj procjeni specijalista plastične i estetske kirurgije. Treba uzeti u obzir i moguće alergije, a osobe s kroničnim zdravstvenim problemima trebaju dodatni oprez.

Kako se popunjavaju usne hijaluronskom kiselinom

Kako se popunjavaju usne hijaluronskom kiselinom i kome je ovaj estetski zahvat namijenjen? Hijaluronska kiselina je tvar koja se nalazi u našem reliju čiji se učinak smanjuje starenjem kože. Ovaj materijal poznat je po svojoj učinkovitosti za povećanje volumena usana, ali i za umirivanje bora. Djeluje odmah po nanošenju, vraća izgubljeni volumen i djeluje protiv opuštanja. Povećanje usana minimalno invazivnim tehnikama poboljšava sklad lica. Kada se nanese na usne, razlika se odmah vidi, a konačni izgled se može dati nakon intervencije. Odluku o povećanju usana treba donijeti zajedno sa specijalistom plastične i estetske kirurgije, koji će prvo napraviti procjenu anatomije i očekivanja osobe. Zahvat je namijenjen svima onima koji zbog starenja imaju manji volumen usana i koji se žele vratiti u stari oblik na potpuno prirodan način. Tretman se izvodi s najvišom razinom kvalitete, a rezultati obično nadmašuju očekivanja pojedinca. Savjeti stručnjaka kako popuniti usne ukazuju na to da mora postojati prirodni sklad. Naime, veličina usana mora biti proporcionalna i u ravnoteži s ostatkom lica, dok donja usna uvijek treba biti veća. Tijekom konzultacija kako se popunjavaju usne hijaluronskom kiselinom specijalist plastične i estetske kirurgije vodi računa o pacijentu, kao i o savršenstvu usana koje je potrebno promijeniti i poboljšati.

5 stvari koje trebate znati kako se popunjavaju usne

Ako ste u nekom trenutku razmišljali o tome kako se popunjavaju usne, onda morate znati nekoliko stvari prije postupka. Prvo što biste se trebali zapitati je želite li odmah vidljive rezultate ili postupnu promjenu volumena. Budući da postoji nekoliko tehnika, to možete učiniti u nekoliko tretmana. Treba imati na umu da učinak traje od 6 do 12 mjeseci ovisno o odabranoj metodi. No, osim hijaluronske kiseline kao jednog od načina kako se popunjavaju usne, postizanje većeg volumena postiže se i uz pomoć vlastitog masnog tkiva. Povećanje usana hijaluronom ima za cilj ispravljanje asimetrije, poticanje definiranih kontura i uklanjanje finih bora oko usana. Postupak punjenja usana namijenjen je osobama koje žele poboljšati svoj izgled, ostaviti dojam oblikovanijih usana s više volumena. Prije zahvata trebate se posavjetovati s liječnikom koji će procijeniti najbolju opciju dizajniranu za vaše usne. Najbolji rezultati se postižu kada se prate linije lica. Ovisno o vrsti punjenja i tehnikama, razlikujemo filere koji daju prirodan izgled, puniji izgled i koji daju veću hidrataciju suhim usnama. Ako ste se odlučili za hijaluronsku kiselinu, ona se lagano nanosi i umasira u usne. Nakon tretmana, dnevne aktivnosti se mogu nastaviti isti dan. Može se primijetiti nekakva oteklina i bol koja je privremena. U narednim danima područje će se tretirati prema savjetima i preporukama liječnika specijalista.

Tagovi: