Kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Kako spremiti pečene paprike za zimnicu PART 1

Pripremanje hrane na zimnicu je način konzerviranja hrane koji su naši preci koristili od pamtivijeka. Naime, jesen bi polako dolazila svom kraju, a približavati bi se krenula oštra zima notorno poznata po svojoj surovosti spram biljaka. S obzirom da je zima oduvijek predstavljala period oskudice hrane, te uzevši u obzir činjenicu da zimu ne možemo prespavati zimskim snom kao medvjedi i time čuvati energiju, jedino što nama, homosapiensima preostaje jest konzerviranje i skladištenje hrane za zimu. Ljudima jedna od najdražih namirnica za spremanje zimnice je svakako pečena paprika. Zanima vas kako spremiti pečene paprike za zimnicu? Pratite ovih par koraka i za čas ćete znati kako spremiti pečene paprike za zimnicu! Najprije paprike operize i odrežite im petiljke. Zatim ih nabodite na vilicu i pržite na ulju. Zatim ih stavite u staklenke sa slojevima češnjaka, lovorovog lista i papra u zrnu peršinu. Lovorov list neka bude u komadićima, a s paprom i peršinom nemojte pretjerati.. Nastavak u idućem poglavlju!

Kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Ono što iduće morate napraviti ako vas zanima kako spremiti pečene paprike za zimnicu je sljedeće: Naime iako ste u steriliziranu staklenku poredali slojeve češnjaka, lovorob list u komadu, papar i peršin, tako spremljena hrana i dalje nije konzervirana. Ono što morate napraviti da bi pečene paprike ostale sačuvane i nepokvarene kroz zimu je ovo: U jednu posebnu zdjelu morat ćete zagriajti 2 litre octa do vrenja. Kada ocat zavrije, prelijte ga preko paprika te odmah zatvorite staklenku celofanom. Tako spremljenu smjesu ostavite pod pokrivačem 24 sata, a zatim ju spremite na tavan, u špajizu ili gdje već imate običaj držati stvari takve prirode. Ocat će paprikama dati onaj kiseli okus na kakav smo navikli kod zimnice, a ujedno će i očuvati nutritivnu vrijednost vaših paprika. Naravno, imajte na umu da će odabir što kvalitetnijih, domaćih paprika igrati odlučujuću ulogu kod okusa. Pratite ove korake i već iduće zime ćete se hvaliti svojim prijateljima da znate kako spremiti pečene paprike za zimnicu.

Kako spremiti pečene paprike za zimnicu: ovih par tajni kod pripreme učiniti će veliku razliu1

Ako i znate kako spremiti pečene paprike za zimnicu, okus i dalje može varirati između vaših paprika i paprika vašeg susjeda. Iako su sastojcu u konačnici isti, način pripreme i određene male tajne mogu učiniti veliku razliku. Najprije, kao što smo spomenuli, veliku ulogu igra odabir pravih paprika. Crvena paprika rog i slične koje se znaju naći u velikim dućanima često izgledaju prekrasno, s žarkom crvenom bojom, a u suštini nemaju okus uopće. Takva paprika neće magično dobiti okus kad ju spremite za zimnicu. stoga, pokušajte pronaći papriku što bogatijom okusom, jer upravo će se to bogatstvo okusa pranijeti i na vašu zimnicu. Druga mala tajna velikih majstora jest ova: ne nabijajte previše paprika u jednu staklenku. Iako možda imate potrebu što je bolje iskoristiti svaku staklenku, upravo takav način razmišljanja može utjecati na to kakav će okus vaše paprike na kraju imati. Naime, tekućina mora biti između svakog filea da mu doda aromu. Eto, držite se ovih malih tajni i savjeta ne samo da ćet eznati kako spremiti pečene paprike za zimnicu, već ćete osigurati da upravo vaše paprike budu najbolje!

Tagovi: