Kako uloviti miša

Kako uloviti miša

Kako uloviti miša i kako ga ne loviti!

Kao mali voljeli ste Jerry iz Tom i Jerrya isto kao i Stuarta Malog. Međutim, kako odrastate vaš odnos prema miševima se mijenja. To malo veselo stvorenje koje vas je uveseljavalo u djetinjstvu sada vam je najgori neprijatelj i zagorčava vam život. Oni su nepoželjni gosti u gradskim i seoskim okolinama i ljudi smišljaju razne načine kako da ih se riješe. Da ih uspješno uhvatite, najprije trebate razumjeti njihovo ponašanje i njihove navike, ili kako bi ona poznata uzrečica rekla: know your enemy. Miševi su socijalne životinje i žive u skupinama. Isto tako, najaktivniji su noću kada izlaze iz svojih staništa u želji za pronalaskom hrane. Kako uloviti miša pitate se? Zasigurno znate za razne mišolovke poput npr. zamke na principu ljepila. To, međutim, nije način kako uloviti miša jer predstavlja jednu od najnehumanijih metoda hvatanja životinja. Takav oblik zamke dovodi do najviše patnje za miševe, te iako ih se želimo rješiti, ne bi trebali nikada pribjegavati takvim sredstvima jer uvijek postoje bolja!

Kako uloviti miša na human način

Kao što smo spomenuli, korištenje ljepljivih zamki nije način kako uloviti miša jer dovodi do patnje tog malog stvorenja. Najhumaniji način kako uloviti miša zasigurno bi bio postavljanje zamke s hranom koju miševi vole, te čekati da miš posrne za mamcem. U trenutku kada krene jesti, povućete konop koji je držao oslonac zamke i ta kartonska kutija ili što ste već stavili pada na njega i zarobi ga. Potom ga možete odvesti u šumu i pustiti na slobodu. Ipak, takav oblik lova miševa predstavlja neproporcionalno nepotrebno oduzimanje vremena kojega nam u ovom moderno doba toliko kronično fali. Svakako najbolji način da rješite vaš problem s miševima je sljedeći: Postoje, naime, brojna prirodna sredstva za odvraćanje miševa. Kupite sredstvo za koje ste pretraživanjem interneta i receznija saznali da je najučinkovitije, i pošpricajte njime sve rubove u kuhinji te u ostalim dijelovima stana ili kuće gdje ste vidjeli da se miševi pojavljuju. Na bezbolan, i za miševe human način, možete rješiti svoj problem!

Kako uloviti miša i sprječiti njegov ponovni dolazak

Osim što je dobro znati kako uloviti miša, ako se želite rješiti tog nametnika potrebno je poduzeti i određene mjere prevencije, kako bi ste spriječili dolazak budućih pripadnika njegove vrste. Najprije, bilo bi dobro da bacite svu hranu za koju mislite da je došla u doticaj s miševima. Dezinfekcija je prvi korak u rješavanju problema, a upravo hrana prema kojoj miševi najviše gravitiraju ima tendenciju da ih i najčešće opet privuče. Isto tako, dobro bi bilo da pospremite svu ostalu hranu, pogotovo sjemenke, razne začine i slično što bi miševe moglo privući. Također, bilo bi dobro da im fizički spriječite ponovni dolazak na način da pokrpate sve rupe u vašem domu. Dobro pogledajte sva prozorska okna, prostor ispod ulaznih vrata, podrumske prostorije, balkon, te rupe koje nađete započetak možete pokriti kartonom i čvrstom ljepljivom trakom. Držite se ovih savjeta i više nikad neće trebati pretraživati pojam “kako uloviti miša” ubuduće!

Tagovi: