Koliko ima tarot karata

Koliko ima tarot karata

Što su tarot karte?

Tarot karte su set karti koje se koriste pretežito u mnogim europskim zemljama za proricanje odnosno za gatanje budućnosti klijentu ili sebi. Jedno su od najpoznatijih i najpopularnijih seta karti koje se koriste u kartaškim igrama, ali i za proricanje sudbine. Tarot karte se dijele na tri različita skupa, a to su mala i velika Arkana kao i dvorske karte, odnosno karte s nacrtanim likovima. Špil se sveukupno sastoji od 78 karata, te je 5o raspoređeno kroz ranije tri navedena skupa. U velikoj Arkani se nalaze 22 karte, mala Arkana se sastoji od 40 karata, dok dvorskih karti ima sveukupno 10 karata. Iako špil tarot karata ima 78 karti, ne koriste se sve za proricanje. Samo se velika Arkana koristi za potrebe proricanja budućnosti, dok ostale više služe kao igraće karte. U nastavku ćemo Vam otkriti kako se koristi tarot za gatanje i koja su značenja svake od ovih tarot karti.

Što znače tarot karte?

Tarot karte koriste tarot majstori kako bi mogli proreći Vašu budućnost i sve što će Vam se dalje događati u narednom periodu. Također, mogu odgovoriti na skoro svako pitanje nevezano radilo se o Vašem poslu, obrazovanju, vezi ili obitelji. U svakom špilu se nalaze 78 tarot karte gdje svaka od tih karti ima više značenja i drugačije se interpretiraju ovisno o tome koje je pitanje u igri. Primjerice, karta Smrt iako se na prvi pogled čini kao da predstavlja upravo to što i piše o njoj, zapravo ona može označavati kraj nekog lošeg perioda, spokoj i mir koji će vam donijeti kraj tog perioda, te početak novoga. Svaka karta ima podjednako i pozitivno i negativno značenje te se značenje može promijeniti ovisno o situaciji i pitanju koje je klijent postavio tarot majstoru. Pravni, stručni tarot majstori će Vam moći odgovoriti na svako Vaše pitanje i dati Vam korisne savjete što da činite dalje.

Kako se koriste tarot karte?

Tarot karte se koriste u svrhu proricanja odnosno gatanja budućnosti i sudbine, te mogu klijentima ponuditi odgovor na svako njihovo pitanje te im otkriti sve đto ih zanima, neovisno o temi i polju života. Tarot karte se koriste na način da se prvo dobro promiješaju, te se zaustavi miješanje kada to Vi (ako sami sebi otvarate karte) ili klijent Vas zaustavi. Potom se karte rasporede u tri kupa i onda Vi odnosno klijent odredite koji poretkom ih ponovno skupiti u jednu hrpu. Zatim počinjete vaditi svaku sedmu kartu van sve dok ne skupite 7 karti, koje posložite jedne do druge. Ovo je jedno od načina otvaranja karti, no postoje razne druge opcije, poput keltskog križa, otvaranje s 3,5 ili više karata. Ovaj način otvaranja je najčešći način otvaranja tarot karti s kojima može dobiti većinu svojih odgovora, neovisno o tome što Vas zanima i koje je Vaše pitanje koje postavljate.

Tagovi: