Ljubav na prvi pogled

Ljubav na prvi pogled

Ljubav na prvi pogled u modernom svijetu

Ljubav na prvi pogled, ili u današnjem svijetu ljubav na prvi klik. Budimo iskreni, sve manje parova se upoznaje u kinu ili na koncertu, a sve više preko raznih dating aplikacija ili određenih online stranica, društvenih mreža. Istraživanja pokazuju kako se preko 50% današnjih parova u svijetu upoznalo online, što zapravo i ne iznenađuje. Postavlja se pitanje da li ovo znači da je ona tradicionalna romantika mrtva, i da nema više prvih spojeva na večeri?

Daleko od toga, ali moramo biti svjesni da manje vremena u užurbanom svijetu nosi svoje. Prema statistikama mnogi tvrde kako ni nemaju vremena za ljubavne veze, već samo žele osobu za avanturu i maženje u kasnim noćnim satima. Popularne veze bez obveze postoje godinama, i riječ je o diskretnim druženjima gdje obje strane dobivaju ono što traže.

Osobni kontakti nude razna druženja, što znači da možete pronaći osobe koje su spremne na izlaske, maženje i paženje, seks. Također možete pronaći i razne usluge kao masaže, izlasci, pa čak i glumljenje partnera – sve prema željama. Možda niste znali, ali upravo prema navedenim kontaktima i web oglasima su nastale prve dating aplikacije koje su danas preuzele svijet upoznavanja.

Ljubav preko interneta

Iako je ljubav prema definiciji najljepši osjećaj na cijelome svijetu, rijetki od nas ju imaju priliku istinski okusiti. Sigurno mislite kako je danas najlakše pronaći ljubav, jer budimo realni većina nas to i traži, ali nažalost to nije tako. Zašto je tako teško pronaći navedeni osjećaj? Krenimo od interneta koji danas vlada našim svijetom. Otvorite li bilo koju dating aplikaciju ili online oglase za druženje, vidjet ćete kako smo svi skloni biranju.

Čitamo opise, zaključujemo automatski što je s osobom u redu a što ne, i to sve bez da smo progovorili s njima. Možemo slobodno reći kako je ovo postalo standardno, osobito ako ovdje nadodamo i gledanje slika određene osobe. Automatski po par rečenica i slikama zaključujemo da li je određena osoba vrijedna našeg vremena i upoznavanja ili ne.

Da li je moguće pronaći srodnu dušu preko interneta? Stručnjaci navode da je, ali istina je da je internet bolje mjesto za upoznavanje osoba za diskretno druženje bez obveza. Ako se želite okušati u pronalaženju ljubavi preko interneta, tada vam savjetujemo da istražite osobni kontakti preko oglasnika gdje se oglašavaju mnogi mladi kao i stariji.

Ljubav ili avantura?

Mnogi miješaju ljubav i avanturu. Svi bi mi najradije uvijek onaj početni osjećaj u vezi, onda kada postoji nemjerljiva privlačnost, kada vam nije bitno vrijeme niti mjesto za iskazivanje ljubavi, kada je uzbuđenje na maksimumu. S vremenom u vezama navedeni osjećaji mogu izblijediti, što će eventualno doprinijeti propasti veze. S druge strane ako tražite avanturu, navedene osjećaje uvijek možete proživljavati ispočetka.

Danas je sasvim tanka granica između ljubavi i želje za intimnošću, i mnogi često miješaju navedeno. Zanimljiva činjenica je da su mnogi koji su tražili ljubav shvatili da zapravo žele avanturu, dok oni koji su imali avanturu na kraju ostvarili najdivniji osjećaj na cijelome svijetu. U čemu je zapravo trik? Najbolje je slušati svoje potrebe i ne brkati određene osjećaje. Mnogi nakon prekida misle kako žele ponovnu vezu, ali istina je da ne žele vezivanje, već osjećaj poželjnosti.

Zašto je bitno slušati svoje potrebe? Ako primjerice želimo samo avanturu s nekim, tada niti jedna strana neće ostati povrijeđena već će se ispuniti očekivanja. Ako mislimo da želimo vezivanje i na kraju se ispostavi da nam je samo trebala bliskost, tada ne samo da smo naštetili sebi, već i drugoj osobi. Ukoliko niste niti sami sigurni što želite, tada je najbolje da preispitate svoje želje.

Tagovi: