Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije

Povijesna razlika između tarota i astrologije i njihova povezanost

Povijesna razlika između tarota i astrologije je vjerojatno i vrijeme i način i mjesto nastanka. Što je nastalo prije, što kasnije, da li su se ova dva drevna učenja razvijala paralelno ili je jedno poteklo od drugog teško je ustanoviti. No, da postoji povezanost, ali i razlika između tarota i astrologije to možemo sa sigurnošću tvrditi.

Tarot se vjeruje potječe iz doba starih Egipćana, a zvijezde i sazviježđa su se proučavala u doba Grka, Egipćana, Rimljana, Maja, dakle oduvijek. Utjecaj kretanja planeta postao je interesantan zbog kretanja Mjeseca jer se primijetilo kako Mjesec utječe na prirodne pojave, plime, oseke, životinje, pa tako i ljude.

Stručnjaci koji poznaju i tarot i astrologiju mogu vrlo lako pronaći zajedničko tarot čitanje i tumačenje tarot karata sa položajima planeta u ne nekom horoskopskom znaku. Navest ćemo samo jedan primjer Male Arkane tarot kart Dvojka pehara ljubav zapravo je Venera u Raku, u tarotu mjesto koje ta tarot karta zauzima na Drvetu života predstavlja ljubav, maštu, želju, a Venera u Raku zapravo je Venera u četvrtoj kući koja se odnosi na financijsku i obiteljsku sigurnost, osjećaje, idealizam, te uživanje u lijepim stvarima.

Razlika između tarota i astrologije – razumijevanje astrologije

Da bismo razumjeli kakva je razlika između tarota i astrologije prvo trebamo razumjeti svako zasebno. Astrologija je učenje, disciplina koja proučava međusobni položaj i kretanje planeta u odnosu na neki položaj na Zemlji te utjecaj koji te planete i nebeska tijela svojim položajem i kretanjem imaju.

Astrologija nije znanstvena disciplina i ne temelji se na znanosti iako znanstveno proučava nebeska tijela i njihovo kretanje. Stoga su brojni poznati znanstvenici koji su se bavili astronomijom, bavili su se i astrologijom koja je usko povezana. Astrologija se temelji na četiri osnovna elementa; planetima, znakovima Zodijaka, astrološkim kućama i aspektima odnosno kutnim udaljenostima između planeta kako se one nalaze u nekom određenom trenutku i prema položaju gledajući sa Zemlje.

Razlika između tarota i astrologije je i u tome da tarot predviđa budućnost tumačenjem tarot karata te pri tome analizira prošlost i sadašnjost, dok astrologija prema natalnom položaju planeta u trenutku rođenja neke osobe na određenom mjestu na Zemlji tumači cijeli njen život, od rođenja do smrti.

Razlika između tarota i astrologije – razumijevanje tarota

Razumijevanje astrologije i tarota pomoći će nam da shvatimo koja je razlika između tarota i astrologije. Tarot je drevno učenje koje se bavi proricanjem budućnosti, davanjem odgovora na postavljena pitanja, analizirajući pri tome prošle i sadašnje događaje.

Tarot karte su alat kojim se vrhunski tarot majstori služe u otvaranjima tarota kojih ima raznih i služe raznim svrhama. Također tarot karata ima raznih, te su najpoznatije klasične, ciganice i francuske tarot karte. Prema tome su se razvijali i smjerovi i stilovi otvaranja tarot karata. Otvaranja tarot karat svako ima poseban značaj, jer položaj karata u nekom otvaranju tumači točno određeni moment, osobu ili događaj kod postavljenog pitanja osobi koja pita.

Najpoznatiji klasični tarot špil se sastoji od 78 tarot karata podijeljenih na Veliku Arkanu 22 karte koje tumače budućnost, i Malu Arkanu od 56 karata koje će se detaljnije posvetiti tumačenju i analiziranju prošlosti, sadašnjosti i stanju u kojem se osoba nalazi, a to pomaže i u odgovorima vezanim za buduće događaje koji slijede. Nadamo se da je sada jasnije koja je razlika između tarota i astrologije.

Tagovi: