Što je brazilska depilacija

Što je brazilska depilacija

Što je brazilska depilacija i kako se razlikuje od bikini depilacije

Potrebno je pobliže razmotriti proces kako bi se bolje pojasnilo što je brazilska depilacija. Brazilskom depilacijom, stidna dlaka se njeguje i uklanja s prednje strane stidne kosti, oko vanjskog spolovila, između gornjih bedara i oko anusa. Ovisno o vašim željama, možete odlučiti ukloniti svu dlaku s tog područja ili ostaviti malu traku dlake sprijeda.

Kako se to razlikuje od depilacije bikini linije ili potpunog bikini depiliranja?
Osnovno depiliranje bikini linije obično čiste dlake u regiji bikinija, svugdje gdje bi dlaka mogla viriti s dna kupaćih kostima: na bočnim stranama linije bikinija (ili donjeg rublja) te između pupka i stidnih kostiju.

Potpuno bikini depiliranje uključuje sve kao i depilacija bikini linije, no i uklanjanje dlaka s prednje strane stidne kosti. Ovdje možete izabrati da ostavite traku, trokut ili kvadrat od dlake.

Dakle, što je brazilska depilacija onda, ona ide korak dalje nudeći cjelovito uklanjanje stidnih dlačica: od prednjeg dijela stidne kosti do područja ispod, nazvanog perineum, do anusa.

Što je brazilska depilacija i koje su njene prednosti i mane

Nakon što ste saznali što je brazilska depilacija, razmotrite i njene prednosti, ali i mane. Depilacija voskom izvan glatke regije bikinija oblik je dubokog pilinga. Uklanja mrtve stanice kože s gornjeg sloja kože kako bi pospješio proizvodnju kolagena i povećao učinkovitost lokalnih tretmana.

Ovaj oblik uklanjanja dlaka također je jedan od najmanje iritantnih za kožu. Ako se pravilno izvede, manja je vjerojatnost da će depilacija voskom prouzročiti neželjeni osip, kvrge ili drugu iritaciju od upotrebe epilatora ili brijanja. Kad dlaka naraste na istom mjestu, obično je slabija, mekša i tanja nego prije. To znači da ćete s vremenom imati manje dlake za njegu, a dlaka koja ostane bit će upravljivija. Crvenilo ili kvržice možete primijetiti odmah nakon voska, to je nevjerojatno često i trebalo bi popustiti u sljedeća 24 sata. A to je jako važno znati pri istraživanju što je brazilska depilacija.

Da biste pomogli u procesu ozdravljenja, možete primijeniti losione ili serume napravljene za stidne regije. Oni također mogu pomoći u sprečavanju uraslih dlačica. Ako niste navikli na uklanjanje stidnih dlačica, također možete osjetiti svrbež.

Neka istraživanja sugeriraju da uklanjanje stidnih dlačica bilo koje vrste može biti povezano s povećanim rizikom od spolno prenosivih infekcija. Iako mnogo rjeđi od crvenila ili svrbeža, depilacija voskom može prouzročiti male brazdice na koži. Zbog toga biste mogli postati osjetljiviji na spolno prenosive bolesti koje se prenose između kontakta kože s kožom.

Nadalje, kada trebate razmotriti izbjegavanje depilacije. Kad imate menstruaciju, koža oko stidne kosti postaje malo osjetljivija i skloniji ste grčevima. Ako se još uvijek želite depilirati, obavezno na sastanak nosite tampon ili čašicu za višekratnu upotrebu. Većina stručnjaka neće vas depilirati voskom ako koristite higijenski uložak.

Ako ste trudni, možda ćete htjeti provjeriti sa svojim liječnikom jeste li u posljednjem tromjesečju. Inače, vjerojatno možete bezbrižno otići na depilaciju. Samo imajte na umu da se vaši hormoni mijenjaju i to bi moglo utjecati na vašu toleranciju na bol.

Ako imate tetovažu, depilacija voskom zapravo može pomoći u pilingu područja i učiniti da se vaša tinta čini istaknutijom.

Što se tiče piercinga na genitalijama, vaš će tehničar za vosak vjerojatno tražiti da uklonite nakit. Ako ne možete ukloniti piercing, oni će jednostavno zaobići područje. Samo znajte da biste mogli imati nekoliko zalutalih dlačica u blizini piercinga.

Što je brazilska depilacija te kakvu njegu primijeniti prije i poslije

Kada vam netko pojašnjava što je brazilska depilacija, to često ovisi o njihovom osobnom iskustvu, no bitno je naglasiti kako na taj dojam utječe i njega prije i nakon tretmana.

Koliko je bolna depilacija? Zaista ovisi o tome koja je vaša individualna tolerancija na bol. Prvi tretman je obično najgori u smislu boli, pa imajte to na umu. Drugi tretman može se osjećati drastično drugačije.

Dakle, što sve morate učiniti prije tretmana kako biste imali što uspješniju depilaciju. Pazite da vam je dlaka dugačka najmanje 0. 6 cm – otprilike veličine zrna riže. Ako je duža od 1. 5 cm, možda biste ju trebali malo podrezati kako bi vosak mogao bolje prijanjati. Nježno se izpilingirajte rukavicom za poliranje ili krpom za pranje nekoliko dana prije sastanka kako biste spriječili urasle dlake. Izbjegavajte sunčanje najmanje 24 sata prije zakazanog sastanka, jer to može dovesti do osjetljivije kože. Smanjite alkohol i kofein na dan dogovora. Oboje vam može stvoriti pore i učiniti depilaciju voskom bolnijom. Nosite prozračno donje rublje od pamuka ili labave donje donje odjeće kako biste postigli maksimalnu udobnost. Uzmite sredstvo za uklanjanje bolova bez recepta otprilike 30 minuta prije zakazanog sastanka kako biste umanjili bol ako ste iznimno osjetljivi. Dođite barem 10 minuta ranije na sastanak kako biste se mogli prijaviti i koristiti kupaonicu, ako je potrebno.

Odmah nakon zakazanog tretmana, pobrinite se da područje tretirate s malo više njege nego što je uobičajeno. Ako postoji osjetljivost ili crvenilo, nanesite kremu s hidrokortizonom ili hladni oblog. Izbjegavajte seksualne aktivnosti najmanje 24 sata. To će dati mikro-suzama vrijeme da zacijele prije nego što se upuste u bilo kakav kontakt s genitalijama. Izbjegavajte naporne aktivnosti, poput vježbanja sa srednjim ili velikim utjecajem i namakanja u vodi najmanje 24 sata. Tuširanje je u redu, ali kupka može izazvati iritaciju.
Izbjegavajte sunčanje najmanje 24 sata nakon toga. Depilacija može učiniti stidna područja osjetljivijima na oštećenja od sunca.

Kada istražujete što je brazilska depilacija, imajte sve ovo na umu.

Tagovi: