Što je lombardni kredit

Što je lombardni kredit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:50
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit s oročenim depozitom

Ako vas riječ lombardni podsjeća na talijansku pokrajinu Lombardiju, to nije nimalo slučajno, jer je ova vrsta kredita upravo tamo i nastala i zato i nosi taj naziv. Imućniji građani u zalog stavljali zlato, nakit, novac, umjetnička djela, kolekcionarske zbirke i druge dragocjenosti i na temelju procijenjene vrijednosti dobivali kredit s oročenim depozitom, a deponirali su vrijednost koju već imaju da bi dobili novca koliko im treba, što je dobra pogodba jer i dalje su vlasnici depozita.

U današnje vrijeme možete deponirati već postojeću štednju, svjež novac, državne obveznice ili dionice. Visina kredita uvijek ovisi o iznosu depozita ili procjeni vrijednosti dionica. Lombardni kredit s oročenim depozitom je ulaganje i štednja, jer na depozit idu ipak kamate pa vam se takvo oročavanje isplati. Ako zapnete s otplatom, naplata kredita ide iz depozita, ako su zalog dionice ili neke druge vrijedne stvari, smijete ih prodati sami na licitaciji i iz tog novca zatvoriti dugovanje po kreditu.

Zalog je jamstvo za lombardni kredit ne trebate jamce

Sve je jednostavno u kreditnoj proceduri za ove kredite, nema mjenica, jamaca, sudužnika, potvrda od poslodavca, ovjera kod javnog bilježnika, a ni kupovine kreditnog jamstvenog osiguranja. Zalog je jamstvo za lombardni kredit ne trebate jamce, no trebate znati da banke rijetko odobravaju iznos kredita na stopostotni iznos depozita, uvijek je odobrenje na maksimalno 95 %, ali češće je to 90 % zbog sigurnije otplate, a ako tražite 100 % banka može zatražiti dodatno osiguranje.

Lombardni kredit se obično odobrava na pet godina ili 60 mjesečnih rata, no mogu se ugovoriti i drugačiji rokovi otplate, maksimalno do 10 godina. Odobreni iznos kredita se isplaćuje na račun korisnika, ali se umanjuje za iznose jednokratne naknade po kreditu i interkalarne kamate. Jednokratna naknada je oko 1 % odobrenog kredita. Ako nakon djelomično otplaćenog kredita želite podignuti dio iz oročenog depozita možete, ali vam se to ne isplati, jer banka naplati sve naknadne promjene i radnje. Lombardni krediti popularni su diljem Europe. Iako se negdje kao na primjer u Bugarskoj češće guglaju pojomvi poput бързи кредити što u prijevodu znači brzi kredit, svejedno su lombardni krediti traženi i popularni.

Lombardni kredit i prijevremena otplata

Mnogi građani u kreditu dođu do nekog novca i prvo se žele riješiti kredita i dobivati cijelu plaću na svoj račun. No, oprez, to možda nije mudra odluka, jer lombardni kredit i prijevremena otplata prolaze iste birokratske procedure kao i ranije zatvaranje bilo kojeg drugog kredita. Banke ne vole prijevremene otplate i zaračunat će vam ne samo sve pripadajuće kamate, nego često i vrlo visoke naknade za prijevremeno zatvaranje kredita, što je očekivano, jer banke žive od kamata.

Građani žele ranije zatvoriti lombardni ili bilo koji drugi kredit u slučaju drastičnih promjena valutnog tečaja, promjena kamata po kreditu, a sve o naknadama, negativnim penalima i ostalim bankarskim zavrzlamama saznaju tek kada se upuste u prijevremeno zatvaranje kredita. Uz to, prijevremeno zatvaranje kredita je proces koji banke znaju odugovlačiti do u beskraj, slično kao i neka odobrenja kredita. Jedino donekle isplativo bi bilo zatvaranje kredita depozitom, kada vam je preostali iznos otplate jednak depozitu.

Tagovi: