Financiranje iz EU fondova

Financiranje iz EU fondova

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:56
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Financiranje iz EU fondova: operativni programi

Nužan preduvjet razvitka svake poduzetničke ideje jest, osim naravno kvalitetne i provedive ideje, jest mogućnost njezinog financiranja, odnosno imanje potrebnog kapitala. Jedna od mogućnosti pribavljanja potrebnog kapitala je svakako financiranje iz EU fondova. Financiranje iz EU fondova će se odobriti onim projketima koji doprinose ciljevima Republike Hrvatske, pa tako i ciljevima Europske Unije. To su prvenstveno razvojni ciljevi, drugim riječima ciljevi koji doprinose industrijskom, informatičkom, infrastrukturalnom i drugom razvitku države. Točnije, sva područja koja se mogu financirati preko EU fondova su definirana tzv. programskim dokumentima koji još nose naziv i operativni programi. Područja obuhvaćena tim programima su: poljoprivreda, kultura, znanost i istraživanje, obrazovanje, zapošljavanje, informacijske i komunikacijske tehnologije, okoliš, promet, energetika, zdravlje, ulaganje u poduzetništvo i dr. Dakle, prije svega, vaša ideja mora pripadati jednom području koje je obuhvaćeno operativnim programima. U suprotnom, takvu ideju neće biti moguće financirati sredstvima Europske unije, ma koliko ona vama izgledala ingeniozno, lukrativno i isplativo.

Financiranje iz EU fondova: pornalazak natječaja

Ukoliko vaša poduzetnička ideja za koju želite dobiti financiranje iz EU fondova potpada pod bar jedno područje obuhvaćeno operativnim programima Europske unije, utoliko ćete morati ispuniti još nekoliko uvjeta prije nego što dobijete toliko željenu financijsku potporu. Ako želite za svoju ideju dobiti financiranje iz EU fondova, za početak ćete morati pronaći odgovarajući natječaj koji podržava ciljeve izražene u vašem projektu. Dobro je da znate da se EU fondovima obične ne financiraju neke redovne aktivnost organizacije, već se prikazanim projektom mora stvoriti kakva dodatna vrijednost, s jasno definiranim rezultatima koje planirate postići. Spomenute natječaje možete pronaći na web stranici www. strukturnifondovi. hr. Odlaskom na spomenutu stranicu, možete pronaći trenutno otvorene natječaje. Također, na istoj stranici ćete pronači i prethodno objavljene, a sada zatvorene natječaje da vidite kakve djelatnosti su se tražile do sada i kakvi projekti su uspjevali pobjediti na tim natječajima i zbog čega. Također, tamo će biti objavljene i najave natječaja tako da se stignete pripremiti za kakav budući.

Financiranje iz EU fondova: prijava na natječaj

Ako ste pronašli natječaj koji odgovara opisu vaše djelatnosti za koju želite ostvariti pravo na financiranje iz EU fondova, potrebno je u određenom roku napisati projektni prijedlog te ga prijaviti na natječaj. Vaš projekt mora biti dobro i precizno sastavljen ako želite pobjediti na natječaju i ostvariti pravo na financiranje iz EU fondova. U svom prijedlogu morate naglasiti prioritete iz strategija, raznih drugih operativnih programa i ostalih dokumenata. Također, morate napraviti precizno određen i razrađen troškovnik. Ako koju stavku izostavite iz troškovnika, ili pak stavite iznos veći no što je potreban, upravo to vas može koštati natječaja. Dokumentacija koju trebate pribaviti uz projket jest poslovni i financijski plan, morate ispuniti prijavni obrazac te pribaviti ostale dokumente poput izvatka iz sudskog registra, potvrdu porezne uprave da nemate dug. Ukoliko se vaš projekt sastoji od izgradnje neke nekretnine, potrebno je također pribaviti sve relevantne dozvole unaprijed. Nakon što ste sve to ispunili, jedino što vam preostaje jest nadati se da će vam nadležno tijelo vaš projekt odobriti. Sretno!

Tagovi: