Kako izvući vlagu iz fara

Kako izvući vlagu iz fara

Kako izvući vlagu iz fara iskustva korisnika

Prilikom vožnje na cesti, sigurnost bi svima trebala biti na prvom mjestu. Da bi svi na sigurno i brzo došli na svoje odredište, za početak nam je potreban automobil koji je u svakom pogledu ispravan i spreman za vožnju. Svima je obavezan godišnji tehnički pregled no bilo kakvi sitniji problemi mogu se pojaviti u bilo kojem trenutku. Jedan od češćih problema s kojima se velik broj vozača susreo je kako izvući vlagu iz fara. Radi se o skupljanju vlage ispod fara koja naizgled nije toliko veliki problem, pogotovo ako se auto prvenstveno koristi danju. No vlaga koja se nakuplja može dugoročno postati i te kako opasna jer u prevelikoj količini smanjuje količinu svjetlosti koji prolazi kroz far što uzrokuje lošiju vidljivost, pogotovo pri noćnoj vožnji. Budući da su popravci na autu često skupi, vozače zanima kako izvući vlagu iz fara i kako su drugi ljudi uspjeli riješiti ovaj problem kod svojih automobila.

Kako izvući vlagu iz fara i kako nastaje

Kako izvući vlagu iz fara problem je koji se najčešće može pojaviti kod starijih automobila. Noviji modeli uglavnom nemaju takve probleme osim ako ne dođe do fizičkog oštećenja fara prilikom nesreće ili nespretnog manjeg popravka. Kod starijih modela automobila, do magljenja fara može doći radi pogrešnog sastavljanja automobila prilikom proizvodnje i samog procesa sastavljanja. Ako je usred proizvodnje ostavljen razmak između pojedinih sastavnih dijelova fara, to ostavlja dovoljno prostora za ulazak vlage što dovodi do magljenja. Neki od drugih izvora problema mogu biti sitne pukotine na faru koje omogućuju prodor vlage. Problem može nastati i sa stražnje strane pa tako vlagu u faru može uzrokovati nedovoljna brtvljenost pa je u tom slučaju potrebno zamijeniti brtvu. Do problema može doći i radi nedovoljnog stezanja pokretnih dijelova prilikom promjene sijalice. Koji god bio uzrok problema na Vašem automobilu, kako izvući vlagu iz fara ozbiljno je pitanje i nije nešto što bi se smjelo zanemarivati.

Kako izvući vlagu iz fara i riješiti problem

Vozači koji iskuse neke na prvi pogled manje probleme sa svojim automobilima često se okreću internetu u potrazi za odgovorima jer bi htjeli sami srediti problem. Kako izvući vlagu iz fara čest je upit na raznim forumima, pogotovo kod vlasnika starijih automobila. Ovisno o uzroku problema, gotovo uvijek je potrebno rastaviti far i za početak ustvrditi od kuda vlaga dolazi. Kad se dođe do vjerojatnog uzroka, unutrašnjost fara je potrebno dobro posušiti sušilom za kosu i sve počistiti i izbrusiti. Nakon toga potrebno je zabrtviti sve dijelove gdje je došlo do oštećenja. Ako far dihta i nema više vlage u sebi, može godinama potrajati bez ikakvih novih poteškoća. Kako izvući vlagu iz fara ne mora biti veliki problem za riješiti ako imate ponešto iskustva sa manjim popravcima na autu. No ako niste sasvim sigurni u sebe, najbolje je odvesti auto na servis i prepustiti popravke profesionalcima. Kad se radi o automobilima, sigurnost mora uvijek biti na prvom mjestu.

Tagovi: