Kako povezati mobitel i tv

Kako povezati mobitel i tv

Kako povezati mobitel i TV iskustva

TV pruža mogućnost gledanja raznih sadržaja s velikom kvalitetom slike i zvuka. Ponekad su TV programi dosadni i znaju se ponavljati, a ponekad nam se samo gleda nešto drugačije čemu ne možemo pristupiti preko TV uređaja već je to moguće samo na mobitelu. Poneki streaming servisi mogu se gledati samo preko mobitela i računala ili laptopa, no oni ne pružaju jednako kvalitetan doživljaj kao što bi bilo gledanje istog sadržaja na TVu. Iz tog razloga vrlo je popularna opcija spajanja mobitela i TV uređaja, no kako povezati mobitel i TV zahtjeva smart TV bez kojeg to neće biti moguće. Ukoliko ste vlasnik smart TVa, kako povezati mobitel i TV je lako te uzima tek koju minutu Vašeg vremena, a krajnji rezultat doživljaja emitiranog sadržaja višestruko je bolji i kvalitetniji kada se gleda na većem ekranu uz bolju, oštriju sliku i kvalitetniji zvuk. Spojite željene uređaje i uživajte u svim sadržajima!

Kako povezati mobitel i TV pomoću interneta

Na pitanje kako povezati mobitel i TV putem interneta, odgovor je taj da je to izrazito lako. Za početak, kako bi povezivanje mobitela i TVa bilo uspješno, potrebno je da su mobilni uređaj i televizor spojeni na istu WiFi mrežu. Osim iste WiFi mreže, oba uređaja moraju sadržavati WiFi direct opciju. Ukoliko su obje stavke zadovoljene, tada se prvo povezuje internet na WiFi mrežu, nakon čega se treba pronaći i WiFi direct postavka na mobitelu. Zatim otiđite u postavke na svom mobilnom uređaju te opciju veze jer se tamo nalaze opcije WiFi-a, a Vaš mobitel bi tada trebao prikazati mrežu na koju ste spojeni. WiFi direct bi trebao ponuditi opciju povezivanja klikom na WiFi mrežu i to je način kako povezati mobitel i TV pomoću interneta. Vaš mobitel trebao bi prikazati uređaje koji se mogu povezati s njime, a na Vama je da odaberete uređaj koji nosi ime Vašeg TV uređaja i na taj način bi ta dva uređaja trebala biti povezana i trebali bi moći gledati sadržaj mobitela na TV ekranu.

Kako povezati mobitel i TV pomoću kabla

Ukoliko nemate smart TV, povezivanje putem interneta neće biti opcija. No, nema mjesta očajavanju jer je mobilni uređaj moguće spojiti i s običnim TV uređajima putem kabla. Kako povezati mobitel i TV pomoću HDMI kabla također je jednostavan proces uz koji ćete moći uživati u sadržajima Vašeg mobitela na većem ekranu. Svaki noviji TV uređaj koji nije smart TV ima HDMI ulaz, no moguće je čak povezati i nešto starije TV uređaje, no tada se mobitel i TV ne povezuju pomoću HDMI kabla već se povezuju pomoću VGA kabla. Ukoliko se mobilni uređaj povezuje s TV uređajem putem VGA kabla, ne očekujte jednaku kvalitetu slike kao što bi to bilo u slučaju povezivanja putem interneta ili HDMI kabla, no poslužit će svrsi. U svega par minuta moguće je naučiti kako povezati mobitel i TV na nekoliko načina zbog čega kvaliteta emitiranog sadržaja s jednog uređaja na drugi poboljšava iskustvo i doživljaje.

Tagovi: