Kako saznati s kim se dopisuje

Kako saznati s kim se dopisuje

Dopisivanje i varanje

Budimo realni, svatko od nas se voli dopisivati. Dopisivanje je normalni dio naše svakodnevice, bilo da je riječ o dopisivanju s partnerom, prijateljom, kolegom, šefom, ili nekim drugim. Nažalost, dopisivanje se danas često veže uz varanje partnera, i zato su mnogi sumnjičavi kada im partner predugo gleda u ekran mobitela. No, da li je to u redu? Ovisno o situaciji i samoj vezi. Mnogi od nas ne dijele svoje poruke s drugima, i to je sasvim u redu, ali da li je pravedno dopisivati se sa suprotnim spolom kada ste u vezi? Baš i ne.

Današnja istraživanja pokazuju kako mnoga varanje kreću od dopisivanja. Flert je često prisutan u razmjeni poruka sa suprotnim spolom, i to je nešto što je teško izbjeći. Svatko od nas bi trebao imati vlastitu slobodu za komunikaciju s drugim osobama, no ta sloboda bi trebala imati granica ukoliko imamo partnera. Gledanje u ekran i smijuljenje, brzi odgovori, nervoza u blizini partnera, okretanje mobitela na ekran, nošenje mobitela u svaku prostoriju – sve su ovo znaci da vaš partner nešto krije.

Kada posumnjati u dopisivanje?

Normalno je da će te vi i vaš partner htjeti neko vrijeme za sebe iako živite skupa. Gledanje u mobitel je postala najčešća razbibriga današnjice, što znači da će većina nas nakon radnog dana čitati vijesti, igrati igrice, gledati meme-e, dopisivati se – sve preko mobitela. Kada posumnjati u dopisivanje? Kada je vrijeme za druženje s partnerom, mobiteli bi trebali biti po strani i fokus bi trebao biti samo na partnera. Ako vaš partner svako malo provjerava mobitel i okreče ga na ekran, to je znak da mu je osoba iza ekrana važnija od vas.

Kada je još dobro posumnjati u dopisivanje? Onda kada vaš partner uzima mobitel sa sobom bez obzira da li ide samo do wc-a ili neke druge prostorije. Ako na navedeno nadodamo neku emociju uzbuđenja prilikom pogleda na poruke, definitivno je riječ o varanju. Osoba koja nema što za skrivat će otvoreno podijeliti sadržaj poruke. I što sada, što kada navedeno primijetite kod partnera? Možete probati sami doći do odgovora uzimanjem partnerovog mobitela, ili možete pitati partnera što se događa.

Kako saznati da li je dopisivanje prešlo granice?

Uočili ste određene stvari koje su probudile sumnje, što sada? Možete tražiti savršeni trenutak da uzmete partnerov mobitel i da sami vidite što je na stvari. No, ovo je teško izvedivo ako partner ima lozinku ili ako je mobitel non stop s njima. Što onda? Kada je dopisivanje u punom jeku, najbolje je da upitate partnera tko je to tako zanimljiv s druge strane ekrana, ili ga možete upitati da pokaže poruku. Ovakvim načinom pristupa po reakciji ćete odmah znati da li je dopisivanje bezazleno, ili je ipak nešto na stvari. Imajte na umu da su takva pitanja na jedan način zadiranje u privatnost druge osobe, no ponekad je to potrebno ako se želi saznati istina.

Mikro varanja, ili varanja preko poruka postaju sve češća, a razlog tome je konstantna dostupnost koju vežemo za upoznavanje novih ljudi. Što zapravo znači mikro varanje? Riječ je o terminu koji se koristi kada osoba drugoj osobi preko poruke dodjeljuje razne komplimente. Ukoliko pričanje s drugog osobom ne prestane, ono se brzo može razviti u razmjenjivanje slika i drugog sadržaja. I dok ne možemo partneru zabraniti dopisivanja, razgovorom možemo objasniti kako neke stvari zaista nisu u redu. Nažalost, dopisivanja su česti razlog za prekide, zato je bitno na vrijeme reagirati i tražiti razgovor.

Tagovi: