Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem

Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:50
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem, kreditna sposobnost

Odlazak u banku nešto je što mnogi od nas općenito ne vole, osobito ako je u pitanju dizanje kredita, traženje pozajmice, upiti o otplatama na rate i sl. Svi mi smo željeli nešto, ili još uvijek želimo nešto što nam je financijski pomalo nedostupno, a iznos naše plaće je upitan za kredit. Često postavljano pitanje u banci je upravo koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem, i da li mogu dobiti brzi kredit? Istina je da banke traže određeni iznos plaće, potvrde od poslodavaca, platne liste i ostalu papirologiju kako bi utvrdili da ste kreditno sposobni. Kreditna sposobnost ovisi o vašem zaposlenju, ugovoru koji može biti na određeno ili neodređeno i naravno visini vaše plaće. Plaća mora biti dovoljno visoka kako biste mogli mjesečno otplaćivati ratu. Pravila kod dizanja kredita su ta da dužniku nakon dizanja kredita treba ostati tri četvrtine plaće za život, a ostalo za kredit. Uvidom u zadnje tri platne liste računa se vaša kreditna sposobnost. Prosječna plaća u Hrvatskoj iznosi 850 eura, iako se mnogi ne bi složili sa navedenim, svi znamo da je to nažalost bliže 600 eura. Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem je pitanje koje većina bankara zapravo ne voli čuti.

Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem, izračunajte vlastitu kreditnu sposobnost

Svi znamo da sklapanjem ugovora o kreditu banka daje korisniku određenu svotu novaca, koju će korisnik vraćati u određenom vremenu. Banka se mora osigurati kako će korisnik kredita to raditi, i zato se provodi kreditna sposobnost klijenta. Što je kreditna sposobnost? Ono je ocjena vjerojatnosti da možete podmirivati obavezu kredita u dogovorenom terminu. Kreditna sposobnost se radi na temelju uvida u vaša redovna primanja, statusu zaposlenja, uvidom u poslodavca kod kojeg ste zaposleni, bračnom statusu itd. Kreditne kartice i prekoračenja na tekućem računu je također nešto što banka uzima u obzir pri vašoj želji da dignete kredit. Visina vaših mjesečnih primanja ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti, i s manjom plaćom teže da možete do kredita. Naravno, što vam je plaća veća to i rata kredita je veća. Izračuni kreditne sposobnosti uvelike se razlikuju o vrsti kredita. Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem je pitanje da koje možete tek dobiti odgovor kada s bankarom sjednete i razmotrite kredit koji želite dići. Također i prije odlaska u banku možete online i sami pristupiti računanju vlastite kreditne sposobnosti. Ono što bih također savjetovali da se raspitate u više banaka koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem, jer nisu sve banke iste.

Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem, status zaposlenika

Sigurno ste čuli da ništa od kredita ako niste zaposleni na neodređeno jer banka nema sigurnost. Istina je da u Hrvatskoj zapravo trend da se mnogi zapošljavanju preko raznih agencija a tu su ugovori na određeno vrijeme. Iako su se neke banke prilagodile tome, mnoge još i nisu. Zato je vrlo bitno proučiti više banaka. Primjerice ako ste zaposleni na određeno i tražite namjenski ili nenamjenski kredit morate zadovoljavati ove uvjete; morate raditi kod navedenog poslodavca od 6-12 mjeseci i ne imati bilo kakva prekoračenja na karticama. Vašu kreditnu sposobnost također može ugroziti i ispunjavanje zahtjeva za kredit, pitanja koja su navedena morate shvatiti ozbiljno i isto tako ih i odgovoriti. Također je i djelatnik banke ključni faktor za odobravanje vašeg kredita, jer on je prva osoba kojoj postavljate pitanje koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem, te samim svojim pristupom ostavljate dojam na bankara koji je isto tako ključan za realizaciju kredita. Morate biti spremni na scenarije ne odobravanja kredita jednako kao i na scenarij odobravanja. Koliki kredit mogu da dignem sa minimalcem nije pitanje koje banka voli, jer mnoge banke zapravo na neki način očekuju da znate da ste kreditno sposobni i prije ulaska u samu poslovnicu i razgovora s bankarom.
Tagovi: