Koliko iznosi porezna olakšica za dijete

Koliko iznosi porezna olakšica za dijete

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:07
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliko iznosi porezna olakšica za dijete i kako ostvariti pravo na nju? PART 1

Dijete zna biti čovjekova navjeća radost, ali također predstavlja i financijski teret za svaku obitelj. Socijalni aspekt države je toga svijestan i voljan pomoći. Prema zakonu koji uređuje ovo područje, a zove se Zakon o porezu na dohodak, smatra se da ne treba oporezivati dohodak koji služi za pokrivanje egzistencijalnog minimuma. Taj egzistencijalni minimum ili neoporezivi dio dohotka naziva se osobni odbitak. Ako vas zanima kako najisplativije iskoristiti tu poreznu olakšicu, odnosno koliko iznosi porezna olakšica za dijete, morat ćete na umu imati nekoliko važnih pretpostavki. Najprije, svaki porezni obveznik, neovisno ima li ili nema dijete, ima pravo na osobni odbitak. Ukoliko pak imate dijete i zanima vas koliko iznosi porezna olakšica za dijete, morat ćemo najprije definirat nekoliko ključnih pojmova. Tko se smatra djetetom? Djecom se prema Zakonu o porezu na dohodak smatraju djeca koju roditelji, posvojitelji, skrbnici, udomitelji, očusi i maćehe uzdržavaju do njihovog prvog zapošljavanja. Navedene fizičke osobe imaju pravo na uvećani osobni odbitak ako im godišnji primitak od strane dijeteta ne prelazi 2000 EUR.

Koliko iznosi porezna olakšica za dijete i kako ostvariti pravo na nju? PART 2

Zakon o porezu na dohodak jasno propisuje da fizička osoba koja uzdržava osobu mogu uvećati osobni odbitak od 600 EUR, i to u visini: 0, 7 osnovnog osobnog odbitka za prvo dijete, 1, 0 za drugo, 1, 4 za treće dijete, 1, 9 za četvrto dijete, 2, 5 za peto, 3, 2 za šesto, 4, 0 za sedmo, 4, 9 za osmo, 5, 9 za deveto. Dakle ako vas zanima koliko iznosi porezna olakšica za dijete potrebno je malo računati. Tako za prvo dijete, odnosno 0, 7 osnovnog osobnog odbitka iznosi 250 eura, za drugo moćete dobiti 350 eura, za treće 500 eura, za četvto 700 eura osobnog odbitka, i tako nadalje sve do 2000 eura za deveto uzdržavano dijete. Međutim, nećete se vjerojatno ni pitati koliko iznosi porezna olakšica za dijete ako imate više od troje djece jer će vam tada porezne olakšiće vjerojatno biti veće od bruto primanja. Ipak, prethodno iznese brojke je svakako dobro imati na umu!

Koliko iznosi porezna olakšica za dijete i kako ostvariti pravo na nju? PART 3

Idući korak ne samo u uspješnom saznanju koliko iznosi porezna olakšica za dijete, već i u realizaciji tog vašeg prava jest ovaj: Da bi vi kao porezni obveznik ostvarili pravo na uvećani osobni odbitak na temelju djeteta kojega uzdržavate, potrebno je da prijavite to dijete na poreznu karticu. Uobičajeno je u takvoj praksi da se dijete prijavi na poreznu karticu onog roditelja koji ima veća primanja. Mešutim, moguće je izvršiti i prebacivanje na poreznu karticu drugog roditelja. Ako je dijete prijavljeno na poreznoj kartici majke, pitanje je koliko iznosi porezna olakšica za dijete u tom slučaju? Oni naime tada imaju pravo rasporediti odbitak za dijete na način da 60 posto ostane na poreznoj kartici majke, a ostalih 40 posto možete prebaciti ocu. Svakako razmotrite opcije raspoređivanja odbitaka tako da izvućete maksimalno od svojih prava koje vam zakon pruža!
Tagovi: