Najjednostavnija rastava braka

Najjednostavnija rastava braka

Najjednostavnija rastava braka pomoću kooperacije i komunikacije

Kraj braka obično oslobodi poplavu emocija, uključujući bijes, tugu, tjeskobu i strah. Prema tome, nijedna rastava nije najjednostavnija rastava braka na svijetu. Ponekad se ti osjećaji mogu pojačati kad ih najmanje očekujete, uhvativši vas nespremne. Takav je odgovor normalan i s vremenom će intenzitet tih osjećaja popustiti. U međuvremenu budite dobri prema sebi. Istraživači su otkrili da ljudi koji su ljubazni i samilosni prema sebi lakše upravljaju poteškoćama koje donosi razvod.

Pokušajte ne smatrati prekid bitkom. Posredovanje u razvodu braka često je dobra alternativa postupcima u sudnici. Pokušaj rješavanja problema sam može biti frustrirajući i samoporažavajući jer će se problemi koji su doprinijeli vašem razvodu vjerojatno ponovno pojaviti tijekom pregovora o razvodu. Istraživanja pokazuju da posredovanje može biti korisno za emocionalno zadovoljstvo, bračne odnose i dječje potrebe. Takvo rješenje sa sobom nosi najjednostavnija rastava braka.

Sjedenje i razgovor sa svojim bivšim supružnikom možda su posljednje što želite učiniti, ali suradnja i komunikacija čine razvod zdravijim za sve uključene. Razgovaranje s psihologom može vam pomoći da donesete koordinirane odluke s najmanje sukoba.

Može biti teško sjetiti se važnih detalja kad su emocije sve veće. Odaberite vrijeme kada se osjećate mirno i zapišite sve točke o kojima želite razgovarati. Kad sjednete sa svojim bivšim supružnikom, upotrijebite popis kao vodič. Ako imate “skriptu” za rad, neke emocije mogu se ukloniti iz komunikacije licem u lice. Ako su osobne rasprave i dalje preteške, razmislite o rukovanju nekim pojedinostima putem e-pošte.

Kako se postiže najjednostavnija rastava braka ako su u pitanju i djeca

Najjednostavnija rastava braka je jako velika zagonetka ako su u sve uključena i djeca. Razvod može biti traumatično iskustvo za djecu, ali istraživanja pokazuju da se većina djece dobro prilagodi u roku od dvije godine nakon razvoda. S druge strane, djeca često imaju više problema kada roditelji ostanu u visokokonfliktnim brakovima umjesto da se raziđu. Tijekom razvoda roditelji mogu puno učiniti kako bi olakšali djetetov prijelaz. Potrudite se da svaki sukob bude što dalje od djece. Stalni roditeljski sukob povećava rizik djece od psiholoških i socijalnih problema.

Roditeljima koji se razvode često je korisno da smisle plan i zajedno ga predstave svojoj djeci. I držite komunikacijske linije otvorenima. Djeca imaju koristi od iskrenih razgovora o promjenama koje doživljava njihova obitelj.

U mnogim slučajevima nagle promjene mogu biti teške za djecu. I to nije najjednostavnija rastava braka, štoviše to je najgori ishod! Ako je prikladno, obavijestite ih nekoliko tjedana prije nego što će ih preseliti u novi dom ili prije nego što se jedan od supružnika iseli. Može biti korisno smanjiti promjene što je više moguće u mjesecima i godinama nakon razvoda.

Pokazalo se da programi obrazovanja roditelja usmjereni na poboljšanje odnosa između roditelja i njihove djece pomažu djeci da se lakše snalaze u mjesecima i godinama nakon razvoda.

Kako vi možete utjecati na to da vaša rastava bude najjednostavnija rastava braka

Da bi vaša rastava bila najjednostavnija rastava braka, vodite računa o sebi jer to može puno utjecati na cjelokupni razvoj situacije i vašeg nošenja sa istom. Promjene koje su posljedica razdvajanja i razvoda mogu biti neodoljive. Ali sada je više nego ikad važno voditi računa o sebi. Dodirnite svoju mrežu podrške, obraćajući se obitelji i prijateljima za pomoć i utjehu. Formalne grupe za podršku također vam mogu pomoći u suočavanju s mnogim osjećajima završetka braka.

Da biste ostali pozitivni dok započinjete novo poglavlje, pokušajte se uključiti u aktivnosti koje ste nekada voljeli, ali već neko vrijeme niste radili. Ili isprobajte nove hobije i aktivnosti. Ostanite fizički zdravi ako se pravilno hranite i vježbate. Brinite se o sebi i sami sebi olakšajte da je najjednostavnija rastava braka za vas osigurana. Kako psiholozi mogu pomoći?
Razvod je teško vrijeme za cijelu obitelj. Bračni partneri koji se razvode i njihova djeca mogu imati koristi od razgovora s psihologom koji će im pomoći da se nose sa svojim osjećajima i prilagode se promjenama. Psiholozi vam također mogu pomoći da dobro razmislite što je pošlo po zlu u vašem braku kako biste izbjegli ponavljanje negativnih obrazaca u sljedećoj vezi.

Tagovi: