Što je smart tv

Što je smart tv

Što je smart TV i koje su mu mogućnosti

Živimo u vrijeme kada postoji mnogo uređaja koji imaju pridjev pametni, odnosno smart uređaja. Postoje smart mobiteli, smart satovi pa čak i smart TV uređaji. I iako je velik broj ljudi zna što je smart mobitel ili smart sat, tek manji broj zna što je smart TV. Uz malo dobre volje i slobodnog vremena, lako je pronaći što je smart TV i kako se koristi. Smart TV najnovije su generacije TV uređaja koji među ostalim nude i mogućnost povezivanja na internet pomoću posebnih aplikacija, no također imaju i tražilice, tj. internet pretraživače pomoću kojih je moguće pristupiti raznoraznim internet stranicama. Osim što takvi TV uređaji imaju pristup internet stranicama, mnogi dolaze i s posebno dizajniranim aplikacijama preko kojih je uz tek par klikova mišem moguće pristupiti raznim streaming servisima kao što su Netflix, YouTube, HBO i mnogi drugi. Uz smart TV gledanje takvih sadržaja dobiva novu dimenziju u kojoj se može uživati.

Što je smart TV i kako se koristi

Što je smart TV mnogim ljudima još uvijek nije u potpunosti jasno. Smart TV jedan je od uređaja nove generacije koji osim mogućnosti direktnog spajanja na internet i korištenja usluga istog nudi i mogućnost spajanja raznih drugih uređanja na njega. Kako je već spomenuto, smart TV povezuje se na internet. Iz tog razloga, moguće je spojiti smart TV sa raznim drugim uređajima koji se također mogu spojiti na internet kao što su pametni telefoni i tableti. Kada se takva dva uređaja spoje, na TVu je moguće emitirati stvari s mobitela ili tableta te uživati u boljoj kvaliteti emitiranog sadržaja na većem ekranu. Osim mogućnosti emitiranja sadržaja, uz neke aplikacije moguće je upravljati samim TV uređajem, pa tako mobitel može poslužiti i kao daljinski uređaj i slično. Što je smart TV i kako se sve može koristiti zvuči zanimljivo mnogim potencijalnim korisnicima koji se prije kupnje proizvoda rado raspituju o uređaju i kako isti funkcionira.

Što je smart TV i zašto je drugačiji nego klasičan TV

Uz upit što je smart TV često se javlja pitanje i zašto se koristi te koja je njegova prednost naprema nekom drugom TV uređaju. Glavna razlika između smart TV i klasičnog TV uređaja je ta da se smart TV povezuje putem interneta te s njime možete imati pristup internet sadržaju koji može nuditi mogućnosti gledanja raznih TV programa, emitirati filmove i glazbu a da Vam za to nije potrebna pretplata na satelitsku uslugu. Iako postoje mnoge mogućnosti i opcije besplatnih sadržaja, treba uzeti u obzir da se dobar dio usluga i dalje plaća ukoliko se želi potpuni i neograničen pristup svim sadržajima. U ovome ste tekstu ukratko mogli saznati što je smart TV i kako se koristi, bilo da se interes pojavio radi potencijalne kupnje ili je potraga za takvim uređajem bila tek znatiželje radi. Kao i svi uređaji, smart TV ima svojih pozitivnih i negativnih strana koje je dobro saznati prije nabavke istog.

Tagovi: