Subvencija za mlade

Subvencija za mlade

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 21.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Subvencija za mlade: uspješna ili neuspješna demografska mjera?

Subvencija za mlade tj. subvencioniranje stambenih kredita je demografska mjera sadašnje politike kojoj je cilj spriječiti jedan od gorućih problema današnjice, a to je učestalo iseljavanje mladih u inozemstvo. Tim iseljavanjem Hrvatska gubi osnovni radni, čak štoviše, umni kapital koji je toliko neophodan za razvoj svake zemlje, pa tako i Hrvatske. Postiže li se tom mjerom spomenuta svrha? Nažalost, brojke pokazuju da ne. Dapače neki kritičari će reći da subvencija za mlade radi više štete nego koristi, poput dizanja cijena nekretnina u nebo. Taj cjenovni balon se onda opet prelijeva na kupca, koji sada plaća veću cijenu nego što bi za isti kvadrat stana platio prije uvođenja APN-a. Stvara se, naime, apsurdna situacija u kojoj država iz proračuna “pomaže” kupcu kupiti prvo nekretninu tako da mu 1/3, negdje i 1/2 iznosa subvencionira, dok ista ta mjera uzrokuje rast cijene nekretnine. Od svega toga najviše i jedino profitiraju prodavatelji nekretnina i banke. Drugi pokazatelj promašenosti ove mjere jest prikaz brojki ostvarenih prava na subvenije po gradovima u Hrvatskoj. Tako Zagreb, grad epitom jednog od većih problema Hrvatskog gospodarska, a to je snažna centralizacija u njegovom glavnom gradu, upravo prednjači u broju ostvarenih subvencija. Da stvar bude gora, upravo Zagreb ima najmanje problema s iseljavanjem, dok pusta Slavonija i Lika, gdje se kredit subvencionira i do 50 %, ostaju i dalje prazni, jer brojke pokazuju da je najmanje ostvarenih prava na subvencije kredita upravo u tim područjima. Sve to upućuje da je ova “demografska” mjera totalno promašena.

Subvencija za mlade: Sve što trebate znati – PART 1.

Ako vas neovisno o pitanju da li je spomenuta demografska mjera promašena ili ne subvencija za mlade i i dalje zanima, i želite iskoristiti tu priliku, ovo je sve što trebate znati o tome. Najprije, u sintagmi subvencija za mlade treba razjasniti što se to podrazumijeva pod riječi “mladi”. Prema Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita to su osobe koje nisu napunile 45 godina. Drugi uvjet jest da ta osoba, odnosno njezin bračni drug ili životni partner u vlasništvu nema stan, odnosno kuću. Nadalje, morate imati prebivalište na području RH. Ako su ispunjeni ti uvjeti, država vam 5 godina subvencionira dio kredita u iznosu od 30 %, pa sve do 50 % ovisno u kojem dijelu Hrvatske živite, i to do najviše 1. 500, 00 eura po metru kvadratnom, odnosno do najviše 100. 000 eura. Drugim riječima, ako vam je kvadrat stana skuplji od 1. 500, 00 eura, npr. 1. 800, 00 eura, ova razlika od 300 eura se neće uzimati u obzir.

Subvencija za mlade: Sve što trebate znati – PART 2.

Nadalje, rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina. Ukoliko vam se rodi dijete, za svako rođeno ili usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita rok vam se produžuje za 2 godine. To je također jedna od demografskih aspekata politike subvencija za mlade. Konačno, ako vas i dalje zanima subvencija za mlade i ispunili ste prethodne uvjete, potrebno je napraviti sljedeće korake. Naime, vi ćete i dalje morati proći kroz proces odobrenja klasičnog stambenog kredita. Dakle, najprije, morat ćete dokazati da ste kreditno sposobni, tj. da se banka može pouzdati u činjenicu da ćete moći otplaćivati kredit kroz ugovoreno razdoblje. Ako banka odredi da ste kreditno sposobni, i ako vam sva predana dokumentacija valja, ona će svu dokumentaciju zajedno sa svojim odobrenjem poslati APN-u. Taj proces vremenski može varirati, ali dobro je za znati da je APN dužan svoju odluku o potvrdi ostvarivanja prava na subvenciju dostaviti banci u roku od 3 dana od dana donošenja. Ono što vam tada još jedino prostaje jest da pristupite izradi ugovora o subvencioniranom kreditu i to je to, život u vašem novom domu može početi!
Tagovi: