Kako provjeriti dječji doplatak

Kako provjeriti dječji doplatak

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 20.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako provjeriti dječji doplatak i imam li prava na njega?

Dogodio se taj trenutak koji vam je promijenio život: rodilo vam se dijete. Mnogi će reći da je to jedan od najljepših, ako ne i naljepši trenutak u čovjekovom životu. Međutim, kad se emocije malo slegnu i suočite se s realnošću, shvatit ćete da taj životni blagoslov nosi sa sobom i troškove. Niste još ni sklonili poklone od proslave rođenja vašeg sina i kćeri, a već ćete se pitati kako provjeriti dječji doplatak. Ako vas zanima kako provjeriti dječji doplatak, najprije se morate priupitati imate li uopće pravo na njega. To pitanje je, naime, uređeno zakonom o doplatku za djecu. To je svojevrsno novčano primanje koje roditelj koristi radi uzdržavanja i odgoja djece. Imat ćete pravo na doplatak ako prosječni dohodak u mjesecu po članu kućanstva u prethodnoj kalendarskoj osnovici ne prelazi 70 % proračunske osnovice. Dakle, ako je proračunska osnovica 450 eura koliko je iznosila za 2020. godinu, prosječni dohodak po članu kućanstva vam ne smije prelaziti 300 eura mjesečno akoželite ostvariti pravo na dječji doplatak.

Kako provjeriti dječji doplatak i koji su uvjeti za sjecanje dječjeg doplatka?

Ako se pitati kako provjeriti dječji doplatak i imate li ispunjene uvjete za stjecanje istog, pored spomenutog prosječnog dohotka po članu obitelji, morat ćete ispuniti još neke uvjete. Naime, zakon o doplatku za djecu propisuje ove uvjete za stjecanje prava na dječji doplatak: Najprije, morate imati hrvatsko državljanstvo ili pak status stranca kojemu je odobren stalni boravak, ili ima prebivalište najmanje tri godine u trenutku podnošenja zahtjeva. Ostvariti ćete pravo i ako imate status azilanta, ili pak status stranca koji je pod supsidijarnom zaštitom, ili status člana njihove obitelji sukladno propisu o azilu. Kao što smo već spomenuli, ukupni dohodak po glavi člana kućanstva mjesečno ne smije preći 70 % proračunske osnovice. Na internetskim stranicama svakako provjerite koliko trenutno iznosi proračunska osnovica. Idući uvjet koji se mora ispuniti jest taj da vi kao podnositelj zahtjeva živite u kućanstvu s djetetom. Kao posljednji uvjet, zakon također traži da vi kao podnositelj uzdržavate dijete. Uz ove informacije, sigurno se više nećete pitati kako provjeriti dječji doplatak!

Kako provjeriti dječji doplatak i imam li pravo na njega ako nisam roditelj?

Ako su ispunjeni svi uvjeti prema Zakonu o dječjem doplatku, a to su da ukupni dohodak po članu kućanstva ne prelazi 70 % proračunske osnovice mjesečno, živite u kućanstvu s djetetom, skrbite o njemu, hrvatski ste državljanin, međutim, postoji samo jedan “mali” problem: niste djetetov roditelj. Ako vas neovisno o tome zanima kako provjeriti dječji doplatak i imate li pravo na njega, odgovor je: imate, ali pod određenim uvjetima. Naime, čak i ako niste roditelj, pravo na doplatak možete ostvariti ako ste skrbnik djeteta, ili posvojitelj, ili pak očuh, maćeha, djed ili baka. Također, ako vas zanima kako provjeriti dječji doplatak i strah vas je da li ćete imati pravo na njega jer je dijete rođeno izvan braka, znajte da na doplatak za djecu imaju pravo i djeca koja su rođena izvan braka, koja su posvojena, ili pak uzdržavana, ili druga djeca koja su bez roditelja. Važno je za znati da pravo na doplatak za djecu imate do djetetove navršene 15. godine života!
Tagovi: