Recept za vafle

Recept za vafle

Recept za vafle, brašno, jaja, mlijeko, sol i, ili šećer

Tanka rešetkasta reljefna slastica, slana ili slatka, plošna ili savijenih oblika, sa raznim punjenjima ili bez ičega, pečena u vafel aparatu ili na tavi, slastica maštovitih i kreativnih slastičara i kućanica, popularna u cijelom svijetu. Recept za vafle mogu varirati, mogu biti bez jaja, bez mlijeka, mogu biti veganski light, samo od vode, brašna, malo soli i, ili šećera. Kolač u obliku saća je vjerojatno po pčelinjem saću i dobio svoje ime i obično se pojavljuje aromatiziran vanilijom ili rumom, a može biti hrskav, mekan ili pahuljast. Vrući vafli su savitljivi, pase od njih rade punjene rolice ili kremu u vrućem vaflu možete zarolati u kornet oblik poput sladoleda. Recept za vafle, dopušta sva zamisliva punjenja, s tim da možete puniti i slane i slatke vafle. Prijedlog na kuhaj.hr u receptu navodi i prašak za pecivo, ali i rastopljeni maslac, a za aromu vanilin šećer, za hrskave vafle. Varijacije u receptima samo obogaćuju ponudu vafla.

Recept za vafle, slatka punjenja ili preljevi za slatke vafle

Vafle možete preliti medom, karamelom, džemom, kondenziranim mlijekom, čokoladom, jogurtom, kiselim vrhnjem, a puniti ih možete raznim kuhanim kremama, sladoledom, voćnim nadjevima, ako su slani možete ih puniti raznim slanim nadjevima, pa i gljivama. Recept za vafle, vam daje na kraju zanimljive podloge za mini zalogajčiće u slanoj i slatkoj verziji. Svježe bobičasto voće; jagode, maline, borovnice, kupine i slično voće na vafl podlozi, sa malo šlaga ili čokolade, djeluju posebno primamljivo. Zarolajte svježe pečene vafle u kornete, ohladite ih i spremite u velike staklene tegle i za ljetnih vrućina napravite domaći sladoled za svoju djecu i poslužite ga u svojim originalnim kornetima. Recept za vafle, domaće kornete od vafla koje ste sami ispekli možete napuniti i kupljenom ledenom kremom i tako razveseliti svoju djecu. Vafle vole i djeca i odrasli i to u cijelom svijetu, Iako se čini da su vafli krenuli iz Nizozemske, drugi izvori tvrde da su im izvor i domovina Kina.

Recept za vafle, slana punjenja i preljevi za slane vafle

Slani vafli imaju još više mogućnosti za maštovitu kreativnost u izboru za punjenja, preljeva i raznih okusa dopunjenih različitim začunima. Recept za vafle u slanoj verziji možete servirati za usputno grickanje ili možete složiti od njega mini zalogajčiće sa dodatkom; sira, šinke, maslina, raznog povrća kao šareno i primamljivo predjelo. Preljevi za slane vafle su pomalo nalik dressinzima za salate i mogu biti u puno varijacija i okusa. I prazni vafli su vrlo zdrava i ukusna grickalica, pogotovo ako su napravljeni po veganskoj formuli. Recept za vafle dobro podnosi preinake i razne dodatke ili oduzimanja pojedinih sastojaka, priprema je zabavna i brza, a odlično je to što ih ljudi vole i tople i hladne. Lagani, ukusni, zanimljivog saćastog oblika, jedinstveni, osvojili su cijeli svijet i dok ih još pečete njihov miris će okupiti vaše ukućane oko stola poput razdraganih pčelica, Vafli su slatki i slasni užici koji popravljaju raspoloženje i koje svi vole.
Tagovi: