Romantična mjesta u Istri

Romantična mjesta u Istri

Neizbježna romantična mjesta u Istri u Rovinju

Rovinj će vam ukrasti srce od početka. Od trenutka kad ćete početi istraživati ​​njegove popločane uličice i prekrasnu luku, nećete se moći zasititi šarenih kuća, slatkih butika, zapanjujućih vidikovaca i općenito hrvatsko-talijanskog šarma. Time je jasno zašto Rovinj spada pod romantična mjesta u Istri.

Rovinj se nalazi u središtu zapadne obale Istre, a to je središnje mjesto u kombinaciji sa šarmantnom atmosferom koja je Rovinj pretvorila u tako popularno odredište.

Istražite stari grad Rovinj. Stari grad Rovinj nekada je bio otok, a sada je jedno od najšarmantnijih mjesta u Hrvatskoj. Lutajući vijugavim kamenim uličicama, vidjet ćete drevne crkve i šarene kuće naslagane jedna na drugu. Postoje slatki butici i specijalizirane prodavaonice hrane u kojima možete kupiti istarsko maslinovo ulje, sir i tartufe. Potražite vidikovce na Jadransko more i zaustavite se za odmor u jednom od barova uz obalu mora.

Posjetite rovinjsku marinu i Punta Corrente. Ne zaboravite istražiti marinu Rovinj gdje ćete pronaći redove brodova postavljenih u pozadini živopisnih kuća, restorana s morskom hranom i slastičarnica. Također je izvrsno stajalište za fotografiranje starog grada Rovinja. Možete šetati šetnicom sve do Punta Corrente gdje ćete pronaći slikovite plaže, pješačke staze i prekrasne uvale. Rovinj ispunjava sve što romantična mjesta u Istri moraju imati.

Rovinj je jedan od najboljih gradova Istre za gurmane u srcu jer ima i izvrstan izbor restorana koje možete izabrati. Posebno nam se svidjela šarmantna La Puntulina koja nudi ukusna i lijepo pripremljena jela s pogledom na Jadransko more.

Romantična mjesta u Istri u gradu Puli

Pula je najveći grad u Istri i tamo se nalazi međunarodna zračna luka. Pula je najpoznatija po svojoj rimskoj Areni koja datira iz prvog stoljeća. Ali u tom području postoje i druge zabavne atrakcije. Pula je neizbježna ako želite posjetiti romantična mjesta u Istri.

Krenite u potragu za blagom u povijesnom centru. Nakon divljenja impresivnoj rimskoj areni, trebali biste istražiti povijesnu jezgru Pule gdje ćete pronaći još mnogo povijesnih spomenika. Pogledajte pulski rimski forum koji je nekada sadržavao tri hrama. Danas možete posjetiti samo Augustov hram, jedini hram koji je preživio previranja vremena. Zlatna vrata ili Luk Sergije još su jedan poznati antički spomenik koji biste trebali posjetiti, ali toliko je starih antičkih spomenika i povijesnog blaga oko starog grada Pule.

Naravno da romantična mjesta u Istri moraju u ponudi imati romantične dvorce u koje će vas vaš princ na bijelom konju odvesti. Divite se pogledu s tvrđave Kaštel. Da biste ulovili najbolji pogled na to područje, popnite se na tvrđavu Kaštel, prekrasni venecijanski dvorac smješten na brdu usred starog grada. Dvorac datira iz ranog 17. stoljeća i jedinstvenog je dizajna. Središte tvrđave Kaštel ima pravokutni oblik i oko njega ćete pronaći četiri kule. Povijesno gledano, bila je to važna obrambena točka za Mlečane, a danas je to lijep i romantičan vidikovac s kojeg se gleda cijelo područje.

Motovun ima sve što romantična mjesta u Istri moraju imati

Motovun je vjerojatno najpoznatiji grad u Istri. Vjerojatno ste već vidjeli fotografije ovog prekrasnog sela. Ovaj povijesni grad smješten je na litici i gleda na vinograde, maslinike i poljoprivredno zemljište. Zaista ne možete posjetiti Istru, a da neko vrijeme ne provedete u Motovunu. I naravno ima šarmantnost koju romantična mjesta u Istri posjeduju.

Aktivnosti kojima se možete baviti ako ste zainteresirani za aktivniji odmor također možete naći u Motovunu.
Istražite povijesne spomenike. Motovun je jedan od najboljih gradova u Istri za ljubitelje povijesti. Motovun je započeo kao rimski grad Kastelijer, a kasnije su ga osvojili Mlečani. Šetnja gradom vratit će vas u ta davna vremena i otkrit ćete mnoga stara vrata, kule i obrambene zidine. Slično ostalim hrvatskim gradovima, tu se miješaju arhitektonski utjecaji i stilovi. Pronaći ćete zgrade i crkve s rimskim, renesansnim i gotičkim elementima.

Isprobajte degustaciju vina ili lov na tartufe. Na putu do Motovuna, ne zaboravite se zaustaviti u jednoj od brojnih vinarija na tom području. Možete čak i loviti tartufe tijekom sezone jer je Motovunska šuma poznata kao jedno od najboljih područja za istarske tartufe. Što bi vam još mogla ispuniti romantična mjesta u Istri više od ovoga?

Tagovi: