Veza sa starijim muškarcem

Veza sa starijim muškarcem

Razlozi zašto je veza sa starijim muškarcem dobra za vas

Iako veza sa starijim muškarcem, ako ste mlađa žena, nastoji podići manje prašine nego ženska romansa s mlađim muškarcem, dinamika nije baš bez stigme – pogotovo kad je dobna razlika značajna. Kad žene starije od 40 godina privuku nekog starijeg, rjeđe su na meti nego mlađe žene od njih da imaju “probleme sa taticom”. U pedesetim ili šezdesetim godinama većina žena je neovisna i financijski stabilna. Manje je vjerojatno da će doživjeti iste prosudbe i stereotipe ako odluče hodati sa starijim muškarcem u ovoj dobi. Niz problema povezanih s generacijskim razmakom može se lakše premostiti i kad ste stariji od 40 godina. Što ste stariji, to će manje izazova predstavljati, a što se tiče životnog iskustva i zrelosti, dobna razlika između 50 ili 60 godina nije osobito dramatična. Stariji muškarac koji je vrijedan vašeg vremena zna što želi u vezi. Stabilnost, snažan osjećaj za sebe i napredak u karijeri stvari su koje stariji muškarci mogu potencijalno iznijeti na stol češće nego što to mogu muškarci u 20-ima ili 30-ima. Ljudi se često pitaju je li stariji muškarac zreliji od mlađeg, no to ovisi o pojedincu i njegovom razvoju i povijesti. Međutim, dodatne godine životnog iskustva često dovode do veće zrelosti u vezama i veće životne mudrosti. Tada veza sa starijim muškarcem donosi puno više provođenja zajedničkog vremena. Možda se viđate nakon razvoda i samohrana ste mama koja treba izdvojiti vrijeme za ljubavni život. Muškarac koji je već oženjen i odgajao djecu nema raspored, što bi moglo značiti da ima više vremena za planiranje nevjerojatnih spojeva. Ako viđate nekoga tko je deset ili više godina stariji od vas, vjerojatno će imati djecu koja su manje ovisna o njemu i imaju više slobodnog vremena – što može biti posebno korisno ako su vaša djeca još uvijek više ovisno.

Zašto veza sa starijim muškarcem možda nije za vas

Važno je zapitati se zašto vas neka osoba privlači, a posebno ona koja je znatno starija od vas jer veza sa starijim muškarcem može biti velik izazov. Mogli biste im projicirati stereotipe samo zbog njihove dobi. Možda mislite da su staloženiji, ali istina je da čak ni ne traže obvezu i na godišnji odmor odlaze samo jednom godišnje. Ako vas privlači netko stariji, prvo podijelite ideju sa nekim kome vjerujete. Možda će imati puno više – ili puno manje – vremena za vas. Ako je vaša veza upravo veza sa starijim muškarcem, možda ima fleksibilniji raspored rada (ili čak može biti u mirovini, ako je puno stariji), što za vas znači više slobodnog vremena. Ovo može biti osvježavajuće za mnoge žene, pogotovo ako ste navikli izlaziti s dečkima koji ne znaju što žele (od života ili u vezi). Stvari koje su vam trenutno vrlo privlačne ili uzbudljive vjerojatno će biti iste stvari koje vas kasnije nerviraju ili brinu. Možda ćete otkriti da vas dvoje imate različite ideje o tome kako želite provesti vrijeme zajedno. S druge strane, možda ćete otkriti da stariji muškarac ima manje vremena za vas nego što ste se nadali. Ako je na izvršnoj poziciji u tvrtki, mogao bi raditi kasno navečer, što znači da se večere s vama neće događati često. Ili je možda samo čovjek od rutine. Jeste li u redu s time? Ako ne, možda biste željeli porazgovarati sa njime – ili upoznati mlađeg. Možda niste toliko emocionalno zreli koliko mislite. Ali morate biti sigurni da ste na istoj razini emocionalne zrelosti kao i on.

Što očekivati ako vas zanima veza sa starijim muškarcem

Donošenje predrasuda i prosudbi prije upoznavanja osobe može biti opasno jer vodi do negativnih misli koje mogu promijeniti ponašanje prema drugima. Ponašajte se prema njemu kao prema bilo kojem drugom dečku. Ako dob nije ništa drugo nego broj, onda vam ne bi trebao biti problem tretirati svog partnera s istom ljubavlju i poštovanjem kao i prethodni (mlađi) dečki. Nemojte ga stavljati na pijedestal i nemojte misliti da bi trebao biti “više od” bilo kojeg od vaših dečkiju: zreliji, učvršćeniji, financijski stabilniji. Upoznajte ga prije donošenja presude zaslužuje li on vašu ljubav i naklonost ili ne bez obzira što je to veza sa starijim muškarcem. Pripremite se za neugodna pitanja. Budite spremni suočiti se s pitanjima koja su krcata predrasudama i pretpostavkama o tome kakav ste tip ljudi. Pripremite odgovore na najčešća pitanja i naučite kako ignorirati negativne odgovore koje ćete dobiti. Izbjegavajte biti trofej. Iako je to stereotip kod veza sa starijim muškarcem, istina je i da neki stariji muškarci traže mlađe žene samo zbog izgleda. Ne samo da im gladi ego, već ih čini i mlađima. Izbjegavajte prerano uskakanje u seksualnu vezu kako biste se mogli usredotočiti na izgradnju čvrstih temelja za vezu. Razjasnite svoje namjere. Ako tražite dugoročnu vezu, budite to jasni od početka. Ako shvati da tražite više od onoga što je voljan dati, možda će vas prestati progoniti i uštedjeti vam malo vremena i energije.

Tagovi: