Kako povećati limit svoje kreditne kartice

Kako povećati limit svoje kreditne kartice

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 20.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Limit na kreditnoj kartici određuje vašu kupovnu moć

Bankovne kreditne kartice su najkorišteniji brzi krediti i kod nas i u svijetu, ali su iznosi novca na njima definirani ugovorom s bankom koja je davatelj kartice. Limit na kreditnoj kartici određuje vašu kupovnu moć, ali ako plaćate nešto što premašuje s bankom ugovoreni iznos, vjerojatno ćete morati odustati od kupnje ili hitno od banke tražiti povećanje tog ranije ugovorenog iznosa. No, možete na takvu karticu zatražiti i nešto veći kredit kod nebankarskih kreditnih kuća.

Odobreni limit na vašoj kreditnoj kartici se smanjuje trošenjem kod kupovine na rate i umanjen je za skinute rate iz svake kupovine, ali se ponovo puni sa svakom otplaćenom sumom, no to može biti vrlo spor proces ako kreditnu karticu stalno koristite. Podizanje limitiranih iznosa gotovine kreditnom karticom također naglo prazni raspoloživa sredstva i treba vam vremena da se kroz rate opet skupi odobreni iznos ili ako i dalje želite koristiti karticu svakodnevno, možete uplatiti sredstva na nju da bi je i dalje mogli koristiti.

Limit na kreditnoj kartici možete uvećati zahtjevom u banci

Ako su vam se povećala primanja i porasli troškovi za koje vam je najpogodnije plaćanje kreditnom karticom, ali zbog ugovorenog niskog limita pri izdavanju kartice ne možete, možete to promijeniti. Limit na kreditnoj kartici možete uvećati zahtjevom u banci, ako ste ažurni platiša i nemate prekoračenja po kartici, zahtjev će vam biti sigurno odobren. Ako ne tražite preveliko povećanje u nekim bankama ga možete dobiti i telefonskim putem, ako recimo upravo kupujete nešto skuplje od limita.

Kao što možete mijenjati limit na kreditnoj kartici, na isti način možete mijenjati i način otplate troškova po kreditnoj kartici. Ako ste kod izdavanja kartice ugovorili šestomjesečne otplate na rate, a sada vam treba otplata na 12 ili 24 rate, postupate jednako kao kod promjene limita, ili posebnim zahtjevom u banci ili u mnogim bankama također to možete obaviti telefonskim putem. Svaki ugovor se može redefinirati ili se jednostavno postojećem ugovoru doda aneks ugovoru sa traženim promjenama.

Kada i kako se automatski podiže limit na kreditnoj kartici

Naravno kod povećanja limita po kreditnoj kartici morate se informirati naplaćuje li banka naknadu za to povećanje i koliko ta naknada iznosi, te da li je to jednokratno plaćanje ili se povećavaju i neki drugi troškovi za to. Većinu korisnika kreditnih kartica ipak zanima kada i kako se automatski podiže limit na kreditnoj kartici, jer su negdje čuli za takvu mogućnost, ali im nitko od bankarskih službenika nije objasnio, pa često i sumnjaju da je to i moguće.

Automatsko podizanje limita je svojevrsna bankarska nagrada ažurnim platišama koji imaju uredna kretanja po kartici, a prvi put se limit automatski podiže nakon praćenja rukovanja sa kreditnom karticom kroz razdoblje od barem dvije godine. Kreditna kartica sa otplatom na rate ili beskamatnom odgodom plaćanja je od velike koristi onim građanima koji su svjesni da i karticom troše pravi novac koji mora biti vraćen i otplaćen, ali mnoge građane koji izgube taj osjećaj, dugovi po karticama mogu uvaliti u velike nevolje.

Tagovi: