Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju

Kako povećati mišićnu masu kod žena

Kako povećati mišićnu masu kod žena

Najbolji načini kako povećati mišićnu masu kod žena

Iako je uvriježeno mišljenje kako žene uglavnom zanima kako skinuti višak kilograma, ankete pokazuju kako sve više raste interes kako povećati mišićnu masu kod žena. Uđete li u neku od modernijih teretana, primjetiti ćete sve veći broj žena koje itekako rade na izgradnji mišićavog tijela. Ideal ženske ljepote se više puta mijenjao tokom stoljeća, nekada se poželjnim smatrala ženstvena i punija građa. U određenim periodima se preferirala mršavija građa, a danas je situacija drugačija. Iako danas ne psotoji neki definirani ideal ljepote jer se trendovi daleko brže mjenjaju, naglas se sve više stavlja na to kako povećati mišićnu masu kod žena. Tokom proteklog desetljeća porastao je broj teretana i trgovina specijaliziranih za sportsku opremu, proteinske prahove i razne dodatke koje koriste osobe koje su se odlučile posvetiti izgradnji mišićavog i definiranog tijela. Nekada su to bili isključivo muškarci, a danas sve veći broj žena želi imati snažno tijelo. Kako je žensko tijelo drugačije formirano, nije jednostavno točno odrediti kako povećati mišićnu masu kod žene. Zato je potrebno imati jasan plan prehrane i treninga kako bi se postigli dobri rezultati, te da ne biste napravili kobne greške. Mnogi žele brze rezultate, što nije realno niti objektivno. Tijelo se mora naviknuti na drugačiji način funkcioniranja i potrebno je vrijeme dok se izgradi kondicija, izdržljivost a zatim i mišići.

Kako povećati mišićnu masu kod žena uz pravilnu prehranu

Zdrava hrana je izuzetno važna za običnu osobu koja se ne bavi sportom, a kako ne bi za sportaša izloženog fizičkim naporima. Stoga, u procesu kako povećati mišićnu masu kod žena, morate uzeti u obzir prehranu. Većina žena u treningu preferira više manjih obroka tokom dana, pažljivo kreiranih sa točno određenim omjerima ugljikohidrata, proteina, zdravih masti. Nije dovoljno samo puno jesti i puno trenirati, iako i na taj način pojedinci dođu do određenih rezultata. Mnoge djevojke pribjegnu smanjenju hrane na minumum, odnosno da praktički ne jedu i puno treniraju. Takav način nikako nije dobar za vaše zdravlje. Mišići trebaju gorivo, zato je hrana bitna za vaše zdravlje. Žene su građom posve drukčije, te imaju manje testosterona od muškaraca. Zato je proces nešto sporiji i kako povećati mišićnu masu kod žena bi bilo uspješno, moraju uložiti više vremena, truda i volje. Rezultati su iznimni uz redovan trening, te na kvalitetan način. Prije nego krenete u ovu priču, poželjno je dobro se informirati. Naročito oko balansiranja pravilne prehrane, žensko tijelo treba održavati hormonalnu ravnotežu kako ne bi došlo do problema. Najbolji način je kroz prehranu bogatu zdravim mastima, koje ćete dobiti kroz namirnice poput kikirikija, maslinovo ulje, suncokretove sjemenke, badem, riblje ulje koje također možete naći u pilulama. Važno je ne pretjerivati ni sa jednom grupom namirnica kako ne biste dobili kontraefekt. U svoje obroke svakako uključite meso poput teletine, puretine, nemasne govedine, piletine, ribu poput tune, oslića, orade jer su dobar izvor proteina. Za dobre ugljikohidrate birajte rižu, ječam, slanutak, svježe voće, heljdu, mahune i slično.

Kako povećati mišićnu masu kod žena uz dobar trening

Pravilno izvedene vježbe mogu u relativno kratkom roku početi donositi rezultate. Ako želite kvalitetan pristup, onda je važno naučiti pravilno kako povećati mišićnu masu kod žena. U većini teretana imate ogledala kako bi mogli pratiti da li vježbe radite na pravilan način. Iako se mnoge djevojke i žene ne vole gledati u ogledalo dok vježbaju i nisu dotjerane. To se svlada kroz određeno vrijeme kada imate cilj koji želite postići, a to je kako povećati mišićnu masu kod žena. Ako ste početnica i niste sigurna kako se određene vježbe rade i koliko treninga vam je tjedno potrebno, nije loše za početak potražiti savjet trenera ili trenerice. Pojedinci vole u svaki trening uključiti osobnog trenera, sve ovisi o tome kako kome odgovara. Neki lakše održavaju motivaciju na taj način, a neki više preferiraju naučiti što žele i onda dalje nastaviti sami. Što se tiče samog plana treninga, za svaku osobu je drukčiji. Postoje vježbe koje su iste za sve jer se fokusiraju na istu skupinu mišića i tokom vremena su pokazale najbolje rezultate. To su mrtvo dizanje, veslanje, čučnjevi, rameni potisak, vježbe za kukove poput ekstenzije kukova, sve vrste vježbi sa girjom, odnosno ruskim zvonom, a pojedinci vole naziv i kettlebell. Gornji dio tijela je za žene veliki izazov jer pop prirodnoj građi imaju manje mišićne mase, zato je važno odraditi kvalitetan trening gornjeg dijela tijela. Noge i stražnjica su prirodno dominantije u ženskoj građi, no najteže je razviti lijepo oblikovane mišiće nogu i većina ne voli raditi trening u kojem se vježbe fokusiraju na stražnji dio tijela. Vi budite mudre i 2 do 3 puta tjedno imajte trening kojim ćete obuhvatiti sve kritične zone, no vodite računa o pravilnom izvođenju vježbi.

Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju